«Δεν πέφτει λόγος στην πολιτεία για το ποδόσφαιρο!»

0

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης εξαπέλυσε βέλη σε αυτούς που προσπάθησαν μέσω της ολιστικής μελέτης «να περάσουν ότι θα παρέμβουν στο ποδόσφαιρο αλλά απέτυχαν».

«Πάει για το νέο έτος η έναρξη της Football League και η συνέχιση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων»

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τις επόμενες εκλογές στην ΕΠΟ»

«Το Ενωσιακό είναι το πιο σημαντικό έργο στη Δωδεκάνησο»

 

Την άποψη ότι η Football League θα μπορεί να εκκινήσει από το νέο έτος, όπως και η επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, σε αντίθεση με τη Super League που ίσως καταφέρει να αρχίσει νωρίτερα, εξέφρασε με δηλώσεις του στην εκπομπή του αθλητικού συντάκτη Δημήτρη Δραγάτη στο ραδιόφωνο του SKY 100.8, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της πρόσφατης ολιστικής μελέτης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα» και πως «αυτοί που προσπάθησαν να περάσουν ότι θα παρέμβουν στο ποδόσφαιρο, επικοινωνιακά δέχθηκαν ένα πλήγμα». Ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Ενωσιακό γήπεδο όπου ξεκινάνε οι εργασίες για την αλλαγή του τάπητα τονίζοντας πως «ίσως το πιο σημαντικό έργο σε όλη τη Δωδεκάνησο». Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ότι αφορά στο Ενωσιακό, εκτός από την αλλαγή τάπητα, θα ανακαινιστούν τα αποδυτήρια, θα φτιαχτεί η εξέδρα όπου θα γίνει σκεπαστή ενώ θα γίνει και νέα περίφραξη, οπότε η εικόνα του γηπέδου θα αλλάξει άρδην. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Διακοφώτης είναι τα ακόλουθα:

Για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο: «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι θα γίνει. Το δικό μου πιστεύω ότι είναι η Football League και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πάνε για το νέο χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αυτό είναι καθαρά το δικό μου πιστεύω. Γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει πιο άμεσα η Super League 2 όπου υπάρχει μια πραγματική πίεση η οποία ασκείται το τελευταίο διάστημα. Θα γίνει μια νέα τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη και θα γίνει μια ακόμα προσπάθεια να πειστούν οι αρμόδιοι ότι θα πρέπει να ξεκινήσει και αυτό το πρωτάθλημα γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα και για τη Super League 1. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει σκέψεις και για τις δυο κατηγορίες, τη Super League 2 και τη Football, να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις, να καταργηθούν τα play of και τα play out και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με τις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που έχει η κάθε κατηγορία. Δηλαδή 22 οι Super League 2 και 18 οι Football League. Περιμένουμε τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για να ξέρουν και οι ομάδες».

Για την ολιστική μελέτη: «Επικοινωνιακά προσπάθησαν να περάσουν κάποια πράγματα και ο στόχος ήταν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό όμως δεν αλλάζει. Υπάρχει ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου και ότι είναι να κάνει θα το κάνει μόνο του, χωρίς παρεμβάσεις από την πολιτεία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όλα αυτά που έχουν προτείνει πρέπει να περάσουν από την γενικής συνέλευση. Αντιλαμβάνεστε ότι σε ένα σώμα των 69, χρειάζονται τα 3/5 για να τροποποιηθεί το καταστατικό και αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Η ολιστική μελέτη περιλαμβάνει εισηγήσεις και δεν επιβάλλεται στο ποδόσφαιρο να αλλάξει κάποια πράγματα. Έχουμε δρόμο. Θα δούμε. Αυτοί που προσπάθησαν να περάσουν ότι θα παρέμβουν στο ποδόσφαιρο, επικοινωνιακά δέχθηκαν ένα πλήγμα και το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι. Εμείς το γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται να φθάσουν εκεί που θέλανε ορισμένοι. Ο στόχος τους ήταν άλλος, πιστέψτε με. Όχι αυτός που πήγε να φανεί, αλλά οι εκλογές. Έτσι και αλλιώς το ποδόσφαιρο δεν έχει να περιμένει κάτι από την πολιτεία. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Οπότε από τη στιγμή που δεν στηρίζει οικονομικά το ερασιτεχνικό κυρίως ποδόσφαιρο δεν της πέφτει και λόγος το πώς θα διοικηθεί το συγκεκριμένο άθλημα. Εκεί που παρεμβαίνει και ελέγχει είναι στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες».

Για τις επόμενες εκλογές στην ΕΠΟ: «Θα γίνει μια συνάντηση εντός των ημερών και θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος με αυτή τη διοίκηση ή όχι. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο της Δωδεκανήσου. Να γίνουν έργα και να αλλάξει όπως έχει ήδη αλλάξει. Και θέλουμε ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ο στόχος».

Για την αλλαγή τάπητα στο Ενωσιακό: «Πάντα με τη στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Ρόδου αλλά και του Περιφερειακού συμβούλου κ. Νικολή που είναι πάντοτε ανοιχτός στις προτάσεις μας, ίσως είναι το πιο σημαντικό έργο πάνω στη Δωδεκάνησο. Το Ενωσιακό γήπεδο έχει μεγάλο φόρτο από σωματεία και αθλητές. Πιστεύω ότι θα είναι ένα γήπεδο αντάξιο αυτών που έχουμε προβλέψει. Θα είναι ένα γήπεδο που θα έχει νέες προδιαγραφές. Για να καταλάβει και ο κόσμος δεν μιλάμε για έναν τάπητα που απλά θα μπει πάνω στο χώμα. Υπάρχει ένας ειδικός τάπητας που θα μπει πρώτα, ένα υπόστρομα και μετά αμέσως ο πλαστικός τάπητας. Δεν υπάρχει το γνωστό σε όλους καουτσούκ αλλά φελός. Είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για να μπορέσει ένα γήπεδο να πάρει πιστοποίηση UEFA PRO. Σε αυτόν τον τάπητα μπορούν να αγωνιστούν ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Είναι αποδεκτός ακόμα και για αγώνα Εθνικών ομάδων. Όπως είχε γίνει ένα παιχνίδι της Εθνικής μας στα νησιά Φερόε πριν από μερικά χρόνια. Ο τάπητας αυτός θα μπορεί να αντέξει την πίεση της καθημερινότητας. Από την πλευρά μας και σε συνεργασία με το Δήμο θα βάλουμε αυτόματα πότισμα για τις μέρες όπου θα υπάρχει ζέστη. Το επόμενο βήμα είναι σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Κολιάδη και τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνου και έχει να κάνει με την ανακαίνιση των αποδυτηρίων. Και στο επόμενο διάστημα θα ενταχθεί μια σκεπαστή εξέδρα και η αλλαγή της περίφραξης. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι θα αλλάξει τελείως το γήπεδο. Τα αποδυτήρια θα ξεκινήσουν αρχές του χρόνου και τα υπόλοιπα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα γήπεδα όπως της Δαματριάς, των Λαέρμων, του Ανταγόρα στην Κω αλλά και της Καλύμνου. Επίσης να πω ότι θα γίνει μια συντήρηση στο γήπεδο στο Τσαίρι όπως θα προστεθεί καουτσούκ».