“Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

“Η Ρωσία θα είναι πάντα γείτονας της Ευρώπης και βασικός διεθνής παράγοντας”, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg τονίζοντας πως “οι πολιτικοί της Δύσης θα πρέπει να είναι πιο ρεαλιστές στις προσπάθειές τους να απομονώσουν τη Ρωσία”.

Η τοποθέτηση του έγινε κατά την διάρκεια ενός πάνελ συζήτησης στην Ισπανία. Ο ίδιος υποστήριξε και τα εξής:
«Ό,τι κι αν συμβεί, η Ρωσία θα είναι ο μεγαλύτερος γεωγραφικός μας γείτονας. Ό,τι και να συμβεί, πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα όσον αφορά τις πυρηνικές κεφαλές. Είναι ακόμη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη Ρωσία. Όπως το ίδιο ισχύει και για την Κίνα». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ουκρανία, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, εκφώνησε ομιλία μέσω σύνδεσης βίντεο.
Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Menendez Pelayo (UIMP) στο Σανταντέρ, με τον Shallenberg πάντως να κατηγορεί τη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, έχει ουσιαστικά αφυπνίσει την Ευρώπη από τον μετασοβιετικό της λήθαργο. Βοηθώντας το Κίεβο, η Βιέννη δεν επιδιώκει ούτε αλλαγή καθεστώτος ούτε διχοτόμηση της Ρωσίας, αλλά απλώς υποστηρίζει έναν κόσμο όπου οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν με κανόνες, είπε ο Υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments