Προκαλεί και πάλι αντιδράσεις ο Gαtes, η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία

0
Dodekanisos

Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μάλιστα σύντομα στα σχολικά μαθήματα, ήταν το αντικείμενο ενός πρόσφατου podcast που έκανε ο Bill Gates με τίτλο “Unconfuse Me”. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, η αμερικανική πύλη ειδήσεων CNBC ανέφερε σχετικά για το θέμα αυτό, το οποίο όπως είναι αναμενόμενο προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις.

Στο επεισόδιο podcast με τον εκτελεστικό διευθυντή της Khan Academy , Sal Khan, ο Bill Gates μίλησε για το όραμά του για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μεταμορφώσει την εκπαίδευση.
“Το AI θα μπορούσε να μιμηθεί τους αγαπημένους καθηγητές αγγλικών. Θα είναι σαν μια σπουδαία δασκάλα γυμνασίου που θα παρέχει πάντα χρήσιμα σχόλια. Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σύντομα σε θέση να παρέχουν χρήσιμα σχόλια. Θα μπορούσαν να διδάξουν πώς να γράφουν πιο καθαρά ή να διατυπώνουν καλά επιχειρήματα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times , οι δάσκαλοι επέκριναν το πρόγραμμα επειδή δίνει απαντήσεις στους μαθητές πολύ γρήγορα αντί να τους βοηθά να λύσουν οι ίδιοι προβλήματα. Η κοινωνική πτυχή της μάθησης είναι επίσης σημαντική, σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο Tovah Klein

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments