«Δεν είσαι ικανός να ηγηθείς του ΟΗΕ, παραιτήσου!»

0
Dodekanisos

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να παραιτηθεί την Τρίτη, κατηγορώντας τον ότι έδειξε «συμπάθεια» για τρομοκράτες και δολοφόνους σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος δείχνει κατανόηση για την εκστρατεία μαζικών δολοφονιών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, δεν είναι ικανός να ηγηθεί του ΟΗΕ. Τον καλώ να παραιτηθεί αμέσως», είπε ο Ερντάν στο X, πρώην Twitter. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή νόημα να μιλήσουμε με εκείνους που δείχνουν συμπόνια για τις πιο τρομερές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον των πολιτών του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού».

Η «σοκαριστική» ομιλία του Γκουτέρες είναι απόδειξη ότι ο γενικός γραμματέας «είναι εντελώς αποσυνδεδεμένος από την πραγματικότητα στην περιοχή μας και ότι βλέπει τη σφαγή που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς με διαστρεβλωμένο και ανήθικο τρόπο», υποστήριξε ο Ερντάν.
«Η δήλωσή του ότι «οι επιθέσεις της Χαμάς δεν έγιναν στο κενό», εξέφραζε κατανόηση για την τρομοκρατία και τη δολοφονία. Είναι πραγματικά ακατανόητο. Είναι πραγματικά λυπηρό που ο επικεφαλής μιας οργάνωσης που προέκυψε μετά το Ολοκαύτωμα έχει τόσο φρικτές απόψεις. Μια τραγωδία!” δημοσίευσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments