Ιστορικό χαμηλό στην εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα ΜΜΕ

0
Dodekanisos

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μεταδίδουν τις ειδήσεις με ειλικρίνεια και ισορροπία έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2016, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα εμπιστοσύνης της Gallup. Μερικά από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και τα εξής:

Το 29% των Αμερικανών ενηλίκων «δεν έχει πολλή» εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης.

Ένα ρεκόρ 39% των Αμερικανών ενηλίκων δεν εμπιστεύεται «καθόλου» τα μέσα ενημέρωσης.

Το σημερινό 39% της έλλειψης εμπιστοσύνης είναι το υψηλότερο στην ιστορία, ξεπερνώντας το προηγούμενο κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Το ποσοστό αυτό είναι 12 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με την ανάγνωση του 2016.

Τον Ιούνιο, τα στοιχεία της Gallup για την εμπιστοσύνη στις τηλεοπτικές ειδήσεις και τις εφημερίδες έπεσαν επίσης σε χαμηλά σχεδόν ρεκόρ, όπως και μια έρευνα τον περασμένο Δεκέμβριο που έδειξε χαμηλές βαθμολογίες για την εντιμότητα και την ηθική των δημοσιογράφων. Η έντονη απέχθεια για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αντικατοπτρίζει ότι οι Αμερικανοί μαθαίνουν ότι η ροή των ειδήσεων τους έχει χειραγωγηθεί από το σύμπλεγμα λογοκρισίας-βιομηχανίας, το οποίο ελέγχεται από τις πολιτικές και τεχνολογικές ελίτ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments