Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δε φυλακίζομαι, τα σίδερα γκρεμίζω…

Δε φυλακίζομαι, τα σίδερα γκρεμίζω…

0

Ο υπέροχος αυτός στίχος του Στέργιου Νταουσανάκη  αποδίδει απόλυτα το φρόνημα των Υγειονομικών κατά της Υποχρεωτικότητας, που αγωνίζονται εδώ και επτά μήνες για την Αυτοδιάθεση και τη Δημοκρατία. Ό αγώνας τους   που κορυφώθηκε στις 20.3.22 με ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο  συνεχίζεται με τη μαζική απεργία πείνας των ηρώων της πανδημίας.

Την Κυριακή 20/3/22 πλήθος κόσμου  συνέρρευσε στο πάρκο Ελευθερίας  για να στηρίξει τις τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που εκδιώχθηκαν από τις εργασίες τους και καταδικάστηκαν σε ασιτία κατά παράβαση  όλων των διαχρονικών και απαρασάλευτων κειμένων.

«Μας σταύρωσαν, όπως τον Χριστό, μας  σταύρωσαν όπως τον Νεύτωνα, μας έκαψαν όπως τους επιστήμονες στον Μεσαίωνα, όμως  οι στάχτες μας έχουν ανασυσταθεί σε σώμα» ,είπε ο κος Α. Νταλιάνης ,επεμβατικός καρδιολόγος ,στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον επευφημούσε.

«Τα βάλατε με τους Υγειονομικούς, νομίζοντας ότι δεν έχουν καρδιά, ότι δεν έχουν ψυχή , και αυτό  που πετύχατε είναι να ξυπνήσετε το θηρίο», συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός καρδιολόγος κ. Κωσταντίνος Αρβανίτης, που παρομοίασε τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή  με την καρίνα ενός πλοίου που δέχεται το δυνατότερο κύμα.  «Εσείς  είστε που με αυτοθυσία κρατάτε την ισχυρή άμυνα» είπε καταχειροκροτούμενος,  «εσείς είστε που μπήκατε εμπόδιο  στα σχέδια όσων ήθελαν να ποδοπατήσουν τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε ότι έχετε δίκαιο που αρνηθήκατε την απαλλοτρίωση του σώματός σας, γιατί το σώμα ανήκει στον κάθε άνθρωπο».

Μετά και την ομιλία του Α Καλογερίδη, γενετιστή –μοριακού βιολόγου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,  που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη συγκέντρωση,  το πλήθος των υγειονομικών από όλη την Ελλάδα και οι αλληλέγγυοι πολίτες έκαναν πορεία μέχρι το Σύνταγμα, όπου τους περίμεναν πολλές εκπλήξεις, εκτός από το χιόνι και τη βροχή που κατά περιόδους δυνάμωναν.

Εκεί στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τρεις ογκόλιθους, τον καθηγητή Μικροβιολογίας Σουγκαρίτ Μπαγκτί, τον Συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη και τον ψυχίατρο και ιερέα πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου. Οι δύο πρώτοι, ο ένας από τη Γερμανία και ό άλλος από τα Κύθηρα,  μέσω σύνδεσης έδωσαν την επιστημονική και νομική διάσταση του θέματος  αντίστοιχα..

Ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου, γιατρός ο ίδιος, τόνισε στους συναδέλφους του το δίκαιο του αγώνα για το Αυτεξούσιο και την Ελευθερία της επιλογής, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Μάγεψε το πλήθος με τον μεστό του λόγο, τονώνοντας το αγωνιστικό πνεύμα των μέχρι πρότινος ηρώων.

Αψηφώντας το δριμύ ψύχος οι συγκεντρωμένοι  τραγούδησαν στους ρυθμούς του Στέργιου  Νταουσανάκη (https://www.youtube.com/watch?v=QqWjpapxHZ0) που στηρίζει με τη μαγική φωνή του από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των υγειονομικών. Χόρεψαν με τα τραγούδια   της νεοσύστατης ορχήστρας MYSIC ALERT, που  αποτελείται από εκπαιδευτικούς και γονείς  που συντάσσονται με τις αξίες των αγωνιζόμενων.

Η νύχτα γέμισε νότες. Και οι νότες έγιναν προσευχές που συνόδευσαν τους απεργούς πείνας στην Πλατεία Αριστοτέλους, έξω από Υπουργείο Υγείας όπου φαίνεται ότι θα παιχθεί η τελευταία πράξη του δράματος. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι σκλάβοι, δεν είναι πρόβατα σφαγής, όπως λέει στο τραγούδι του  ο Στέργιος Νταουσανάκης.  .Είναι αετοί  και αυτοί ορίζουν το πέταγμά τους!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments