Αρχική Videos Αρνητικά απάντησαν οι Ουκρανοί στην παράδοση της Μαριούπολης

Αρνητικά απάντησαν οι Ουκρανοί στην παράδοση της Μαριούπολης

0

Η Ουκρανία απέρριψε τελεσίγραφο να παραδώσει την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα τοπικά ΜΜΕ, απαιτώντας αντίθετα από τη Μόσχα να επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες τρομοκρατημένους κατοίκους την ασφαλή διέλευση. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για παράδοση όπλων», είπε η Iryna Vereshchuk ώρες πριν από τη ρωσική προθεσμία.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», είπε, απαιτώντας από τη Μόσχα να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να επιτραπεί σε περίπου 350.000 ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στην πόλη να φύγουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε νωρίτερα δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε προθεσμία έως τις 5 το πρωί της 21ης ​​Μαρτίου για να απαντήσει στις ρωσικές προτάσεις, προειδοποιώντας ότι περισσότερα από ένα «στρατοδικείο» περιμένει όσους δεν παραδοθούν. «Καλούμε τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα τάγματα εδαφικής άμυνας, τους ξένους μισθοφόρους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, να καταθέσουν τα όπλα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments