“Χωρίς έλεγχο τα χρήματα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Aστείο» χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι όλα τα χρήματα που αποστέλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ελέγχονται διεξοδικά, ο υποψήφιος των Ρεμπουπλικανών για τις εκλογές του 2024 Βιβέκ Ραμασουάμι. Ο ίδιος με ανάρτηση του στο twitter, χαρακτηριστικά, έγραψε τα εξής:

«Φυσικά, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και το κατεστημένο θα πουν ότι όποια χρήματα στέλνουν οι ΗΠΑ για να στηρίξουν την Ουκρανία είναι αυστηρά ελεγμένα»», έγραψε ο πολιτικός στο Twitter. «Αυτό είναι ένα αστείο πιο αστείο από ό,τι θα μπορούσε να έχει γράψει ο Ζελένσκι στην προηγούμενη καριέρα του ως κωμικός».

«Μην ξεχνάτε ότι τον Ιούνιο, το ίδιο το Πεντάγωνο ανακάλυψε ένα «λογιστικό λάθος» που δημιούργησε τεχνητά επιπλέον 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Η ιδέα ότι όλα τα χρήματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλονται στην Ουκρανία παρακολουθούνται προσεκτικά είναι βαθιά ανειλικρινής», πρόσθεσε ο Ramaswamy.

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ελέγξει τα κονδύλια που διατίθενται για την υποστήριξη της κυβέρνησης του Κιέβου. Το μέλος της Ρεπουμπλικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Λόρεν Μπόμπερτ είπε τον Αύγουστο ότι οι βουλευτές των ΗΠΑ δεν πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα του Λευκού Οίκου για πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία και επέκρινε την έλλειψη ελέγχου κατά τη διαδικασία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments