“Κανείς δεν αναγκάστηκε …να κάνει το εμβόλιο!

0
Dodekanisos

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν αναγκάστηκε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παρά τις εκτεταμένες εντολές που υπήρχαν στην χώρα του. Ο Χίπκινς ρωτήθηκε για μια προεκλογική υπόσχεση από τον ηγέτη του New Zealand First Winston Peters να αποζημιώσει τους Νεοζηλανδούς που τραυματίστηκαν από το εμβόλιο ή αναγκάστηκαν να φύγουν από την εργασία λόγω εντολών.  

«Υπάρχει ήδη μια διαδικασία για άτομα που τραυματίζονται. Όσον αφορά τις εντολές των εμβολίων, αναγνωρίζω ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους ανθρώπους, αλλά τελικά έκαναν τις δικές τους επιλογές. Δεν υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός, οι άνθρωποι έκαναν τις επιλογές τους».

Η τοποθέτηση του προκάλεσαν οργή σε Νεοζηλανδούς που έχασαν τη δουλειά τους, τους αρνήθηκαν να ταξιδέψουν ή δεν μπορούσαν να δουν αγαπημένα πρόσωπα επειδή αρνήθηκαν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο κ. Hipkins ήταν υπουργός της χώρας την εποχή της πανδημίας προτού αναλάβει τον ρόλο του πρωθυπουργού στις 22 Ιανουαρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments