“Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρχε …Νυρεμβέργη!”

0
Dodekanisos

Για Ρωσοφοβία αλλά και για άμεση προπαγάνδα του Ναζισμού έκανε λόγο με τοποθέτηση του ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος επεσήμανε πως «η Ρωσία αντιμετωπίζει ιδεολογικούς απογόνους εγκληματιών Ναζί στην Ουκρανία. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός και όχι ο απλός λαός που τρομοκρατείται από τους ριζοσπάστες», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Νέες έννοιες, προκλήσεις της εποχής δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ναζισμός ηττήθηκε το 1945, αλλά, δυστυχώς, δεν εξαλείφθηκε: εκδηλώνεται ξανά στην ίδια ρωσοφοβία ή αντισημιτισμό. Και η εξύμνηση των εγκληματιών των Ναζί, η άμεση προπαγάνδα του ναζισμού στην στα κράτη της Βαλτικής και στην Ουκρανία, έχουν γίνει ο κανόνας , σαν να μην υπήρχε Νυρεμβέργη», είπε ο Πούτιν.

«Με την πάροδο των ετών, το ουκρανικό καθεστώς ανακήρυξε τους συνεργάτες των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «ήρωες της Ουκρανίας», δίνοντας το όνομά τους σε δρόμους και ανοίγοντας μνημεία στους εγκληματίες πολέμου.

Την ίδια στιγμή, πολυάριθμες παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Κίεβο κραδαίνουν ανοιχτά νεοναζιστικά σύμβολα , ενώ οι Ουκρανοί πολιτικοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τις σκληρότερες διακρίσεις εναντίον όλων όσοι αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τέτοιες πολιτικές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments