Αυξάνεται η βία κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη, λένε τα στοιχεία

0
Dodekanisos

Ανησυχητική αύξηση της βίας κατά των Χριστιανών, δείχνουν δυο ξεχωριστές εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Μια από το Παρατηρητήριο για τη Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη (OIDAC Europe) και άλλη μια από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 44 τοις εκατό στις επιθέσεις εναντίον χριστιανών πέρυσι σε σύγκριση με το 2021. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε δραματική αύξηση των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον χριστιανικών ιδρυμάτων, με τέτοια περιστατικά να αυξάνονται κατά 75% από έτος σε έτος. Συνολικά αναφέρθηκαν 231 επιθέσεις μόνο στη Γερμανία.

Ο Maximilian Krah (Μαξιμιαλιανός Κρα), μέλος του Ομοσπονδιακού Εκτελεστικού Συμβουλίου του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και ένας από τους υποψηφίους του AfD στην ευρωεκλογική εκστρατεία του 2024 εξέφρασε την ανησυχία του για τα ευρήματα των εκθέσεων.

«Οι αναφορές για αύξηση των επιθέσεων κατά χριστιανών στην Ευρώπη είναι από μόνες τους ανησυχητικές. Ωστόσο, η χαμηλή κάλυψη από τον Τύπο αντικατοπτρίζει επίσης μια ανησυχητική άγνοια από την πλευρά του πολιτικού ρεύματος και των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε.

«Όλη η ρητορική της ανεκτικότητας είναι άχρηστη αν δεν ισχύει και για τους Χριστιανούς. Γιατί λοιπόν η εκκωφαντική σιωπή; Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολύ συχνά οι αντιχριστιανικές επιθέσεις προέρχονται από αριστερούς ιδεολόγους ή αυτούς που ισχυρίζονται ότι αναζητούν προστασία», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη δέσμευση του κόμματός του να ευαισθητοποιήσει το θέμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments