Αρχική Επικαιρότητα Ασία και Ειρηνικός ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους για εμβολιασμένους

Ασία και Ειρηνικός ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους για εμβολιασμένους

0
thaienquirer.com
Dodekanisos

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προσπαθούν να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους για Διεθνή ταξίδια. Tα αυξανόμενα επίπεδα εμβολιασμού δίνουν στις κυβερνήσεις τους μεγαλύτερη δυνατότητα στη χαλάρωση των περιορισμών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί μία κάποια επιστροφή στην κανονικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού άνοιξε τα σύνορά της με μεγάλη καθυστέρηση. Σε συνάρτηση πάντα με την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Σε πρώτο βαθμό, οι ασιατικές χώρες είχαν ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη επιτυχία στην καταπολέμηση της πανδημίας από εκείνες σε άλλες περιοχές. Όμως σε δεύτερο βαθμό η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική προχώρησαν λόγω των ταχύτερων προγραμμάτων εμβολιασμού τους.

Επιπλέον κάθε χώρα (σ.σ. Ασίας-Ειρηνικού) εφαρμόζει διαφορετική προσέγγιση για τη χαλάρωση των συνοριακών κανόνων. Οι περίοδοι καραντίνας εξαλείφονται ή μειώνονται δραστικά. Ωστόσο όλες εξακολουθούν να απαιτούν τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρηση και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις προβλέπεται επίσης δοκιμή μετά την άφιξη.

Μεταξύ εκείνων που τροποποίησαν πρόσφατα –ή σχεδιάζουν– αλλαγές στους περιορισμούς εισόδου τους είναι τα Φίτζι, η Ινδία, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Η Αυστραλία κάνει επίσης σημαντικά βήματα, αν και αρχικά μόνο για εξερχόμενα ταξίδια. Τέτοιες κινήσεις επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να επαναλάβουν ή να αυξήσουν τις πτήσεις σε αυτές τις χώρες. Γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανοικοδόμηση της διεθνούς ζήτησης. 

Ακολουθούν οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού που ανοίγουν για τους τουρίστες και εκείνες που παραμένουν σε ισχύ περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Νοτιοανατολική Ασία

Η Ταϊλάνδη επιτρέπει από τη Δευτέρα την είσοδο χωρίς την υποχρέωση καραντίνας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 46 χώρες και περιοχές. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνησή της επιθυμεί να επανεκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία. Διότι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της.

Άλλες χώρες της περιοχής, ακολουθούν το παράδειγμα της Ταϊλάνδης, αν και με πιο αργό ρυθμό.

Η Σιγκαπούρη απέσυρε την υποχρέωση καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 10 χώρες. Ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές. Ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Η Ινδονησία άνοιξε σε τουρίστες από κάποιες χώρες το νησί του Μπαλί. Αν και οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.

Το Βιετνάμ προβλέπει να επιτρέψει σε ξένους ταξιδιώτες επίσκεψη στο νησί Που Κουόκ από τον Νοέμβριο. Ενώ η Μαλαισία έχει αντίστοιχα σχέδια για το νησί Λαγνκάουι.

Η Καμπότζη θα ανοίξει και πάλι τις παραλίες Σιχανουκβίλ, Κοχ Ρονγκ και Ντάρα Σακόρ από τις 30 Νοεμβρίου.

Κάποιες άλλες χώρες, ανάμεσά τους οι Φιλιππίνες και η Μιανμάρ παραμένουν κλειστές στους ξένους τουρίστες.

Βορειοανατολική Ασία

Η ηπειρωτική Κίνα παραμένει κλειστή για τους ξένους τουρίστες. Όπως και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβληθεί από τα πιο αυστηρά μέτρα παγκοσμίως. Καθώς προβλέπεται καραντίνα 21 ημερών για τους ξένους ταξιδιώτες. Γεγονός που επέτρεψε να παραμείνει υπό έλεγχο η έξαρση της πανδημίας, όμως παρέλυσε την τουριστική βιομηχανία.

Νότια Ασία

Η Ινδία που επλήγη σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της αυτό τον μήνα στους ξένους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα με πτήσεις τσάρτερ. Ενώ θα επιτρέψει την είσοδο τουριστών από όλες τις πτήσεις από τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα μέτρα που αφορούν την καραντίνα και τη διενέργεια τεστ διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση των ταξιδιωτών.

Τον προηγούμενο μήνα το Νεπάλ άρχισε να εκδίδει βίζες για τους εμβολιασμένους τουρίστες και ήρε την υποχρέωση καραντίνας με στόχο να προσελκύσει νέους ξένους πεζοπόρους. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες είχαν επισκεφτεί τη χώρα το 2019, όμως ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 80% πέρυσι.

Μεταξύ των πρώτων χωρών που άνοιξαν τα σύνορά τους ήταν οι Μαλδίβες, οι οποίες επέτρεψαν την είσοδο ξένων τουριστών τον Ιούλιο του 2020.

Ο αριθμός των τουριστών στη χώρα αυτή που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό έφτασε τις 500.000 πέρυσι. Ενώ οι αρχές αναμένουν φέτος 1,5 εκατ. τουρίστες, λίγο λιγότερους από το 2019.

Η Σρι Λάνκα άνοιξε τα Διεθνή της σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες στις 7 Οκτωβρίου. 

Το Πακιστάν επιτρέπει την είσοδο ξένων επισκεπτών με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή και αρνητικό τεστ.

Αυστραλία και Ειρηνικός

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της.

Η Νέα Ζηλανδία παραμένει κλειστή για τους ξένους ταξιδιώτες. Την ίδια στιγμή τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για το άνοιγμά της.

Τέλος, τα νησιά Φίτζι στον νότιο Ειρηνικό, η οικονομία των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από τον τουρισμό, θα επιτρέψουν από την 1η Δεκεμβρίου την είσοδο στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και centreforaviation.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments