Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ολοκληρώθηκε το σκακιστικό φεστιβάλ της Ρόδου

Ολοκληρώθηκε το σκακιστικό φεστιβάλ της Ρόδου

0
Dodekanisos

Με πανηγυρικό τρόπο έφτασε στο τέλος το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με την τελετή λήξης και της απονομές της Ολυμπιάδας Σκακιού των Τυφλών.  Το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου του 2021 ανήμερα του Αγίου Δημητρίου με τον 9ο γύρο να ολοκληρώνεται ομαλά έκλεισε η αυλαία του Φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, και πλέον ανήκει στην ιστορία.

Στην τελετή Λήξης που προλόγισε για τους διοργανωτές η κα. Στέλλα Βουτσά, Παραβρέθηκαν και έκαναν απονομές από την Περιφέρεια ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Νικολής Νίκος ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Αθλητισμού κ ΠαύλοςΜπακίρης, η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Κατερίνα Φραντζή, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ ΣταμοςΚαράβας, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ, Σέργιος Αϊβάζης,  ο χορηγός ηλεκτρικής μετακίνησης κ. Νίκος Ξενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) κ. Ευσταθόπουλος Ευστάθιος , ο Β΄Αντιπρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑκ. Στέφανος Φασιάς, Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι Τυφλών κ. Dr. CharudattaJadhav. Χαιρέτησαν οι κκ Αντώνης Καμπουράκης,  Ευσταθόπουλος Ευστάθιος,  Στέφανος Φασιάςκαι GharudattaJadhav ο οποίος και στο τέλος ανακοίνωσε τη λήξη της Ολυμπιάδας.

Η Μικτή χορωδία υπό την Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή για μία ακόμα φορά μάγεψε με ένα πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών, καθηλώνοντας το κοινό και κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του στο φινάλε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναμνηστικά έδωσαν τμής ένεκεν οι

Στέφανος Φασιάς στον κ. GharharudattaJadhav, στον κ. Νικολή Νίκο και στον κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Στάμος Καράβας στον κ. GharharudattaJadhav, στον κ. Στέφανος Φασιάςκαι στον κ. ΕυσταθόπουλοΕθστάθιο.

Για την Ιστορία

Πρωταθλήτρια Ομάδα στην Ολυμπιάδα Τυφλών στο Σκάκι αναδείχτηκε η Ρωσία με 18 πόντους και αήττητη (9 αγώνες 2 ποντους η νίκη 1 η ισοπαλία 0 η ήττα) , δεύτερη η Πολωνία με 14 βαθμούς όπως  και η Τρίτη  Σερβία. Ακολούθησαν οι Γερμανία με 11,  Ρουμανία 11, Ουκρανία 10, Ισπανία 10, Ινδία 9,Ουγκαρία 9, Βουλγαρία 9, Βόρεια Μακεδονία 9, Σουηδία 9, Ιταλία 9, Σλοβενία 9, Γαλλία 9, Λιθουανία 8 Ισραήλ 8, Κροατία 8, Φινλανδία 5, Κόσοβο 4, Ελλάδα 3, Καναδάς – Κεμπέκ 2.

Στην τελετή λήξης δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, να προβληθούν και συγκεκριμένα στη Μελισσοκομική Ρόδου, το Καφέ Ωβέρνη και Εστιατόριο ΡομέοτηνΞενάκης Αυτοκίνητα, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και τον Οικονόμου Παναγιώτης Ο.Ε, την AtHolidays, J&DRentaCar,Papadimitriou&Associates, το Ράδιο Ταξί Διαγόρας, το Τρόπαιον, την Πιτσαρία BuonaSera.

                Ο Έφορος Αγώνων του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ» κ. Νίκος Βασιλάκης, εκ μέρους τόσο του ομίλου όσο και της οργανωτικής επιτροπής θέλει να απευθύνει μετά το πέρας αυτής της πολύ μεγάλης εκδήλωσης ένα ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές.

Ένα ευχαριστώ στον κ. Νικολή Νίκο την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράσταση και άψογη συνεργασία  στην συνδιοργάνωση αυτή.

Τον ΔΟΠΑΡ και τον κ. Αλέξανδρο Κολλιάδη γιατί ήταν εκεί και στήριξε την συνδιοργάνωση σε μια δύσκολη στιγμή.

Στε όλους τους Χορηγούς γιατί βοήθησαν κάθε ένας λίγο ή πολύ προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε τους περίπου 1300 επισκέπτες το 10ήμερο του Οκτώβρη να έχουν μία ανάμνηση μαζί τους.

Συγκεκριμένα τον κ. Νίκο Ξενάκη για την παραχώρηση επί 10ήμερο 3 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως χορηγό ηλεκτροκίνησης, εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες μετακινήσεων  με μηδενικό κόστος.

Τον κ. Νίκο Ρέτσα και την Μελισσοκομική για την διάθεση αριθμού εδεσμάτων της εταιρίας στην διοργάνωση.

Τον κ. Νίκο Νικολή για την Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ, τον κ. Γιάννη Κορφίάτη για την J&DRentaCar,τον Μιχάλη Τσιμπλή για το Ράδιο Ταξί «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Τον κ. Γιώργο Καταχανά και το Καφέ ΩβέρνηToκ. Παναγιώτη Παπαδημητρίου και το Λογιστικό του Γραφείο, το ΑρεταίοΜοραϊτη και την NassosKeramik, τον Ηλία Μαρκόπουλο και την AtHolidays, τον κ. Φωτεινό Ατιτή και την Έπαθλα Τρόπαιον, την κα Νεκταρία Κασιώτη και το Ωδείο Δωδεκανήσου καθώς και τον Μάνο Κασιώτηκαι την Πιτσαρία Μπόνα Σέρα.

Επίσης  τους φορείς για την υποστήριξή τους, τον κ. ΣέριΑϊβάζη και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, για την παραχώρηση Αριθμού εικονογραφημένων Καταλόγων έργων τέχνης, τον Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ για την παραχώρηση σημαντικού αριθμού φυλλαδίων και καταλόγων για το νησί της Ρόδου, τον κ. Γιώργο Ευγενικό και το ΙΝΚΑ για την αμέριστη στήριξη σε ότι προέκυψε .

 Τον Μαέστρο κ. Μιχάλη Καλαεντζή και όλους όσους όσες συμμετείχαν τόσο στην χορωδία του Μουσικού σχολείου όσο και στη Μεικτή χορωδία του Δήμου αφιλοκερδώς, προσφέροντας μια νότα ποιότητας Ελληνικού Πολιτισμού.

Τον Αντώνη Καμπουράκη, την Κατερίνα Μανουσάκη και όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου Ρόδος Παλάς για την άψογη συνεργασία,την εξυπηρέτηση, την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσίας, που άφησε όλους τους συμμετέχοντες κατευχαριστημένους.

Την κα. Στέλλα Βουτσά που ως εθελόντρια και αφιλοκερδώς έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία και φινέτσα, ένα πολύ δύσκολο έργο, παρουσιάζοντας τόσο την έναρξη όσο και τη λήξη όλων των εκδηλώσεων που και των 3 πρωταθλημάτων που έλαβαν χώρα αυτό το 10ήμερο.

Τους διαιτητές φίλους μου και μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» για την άψογη παρουσία τους και την καθοριστική τους δράση όπου απαιτήθηκε κα ΣωττηρίαΚοτταρά, κκ Ρηγόπουλο Κώστα, Καραμποϊκη Σπύρο, Διαμάντη Κώστα, Μιχελάκη Βαγγέλη, Ρούσο Γιάννη, Παπαδόπουλο Ευθύμη, Σερβό Μανώλη, Μαριεττάκη Γιώργο , ΣαεφέρΡολάντ.

Τον φίλος μου Επικεφαλής Διαιτητή κ.ΜιχάληΚεραμιώτη,  και την φίλη μου Επικεφαλής Κληρώσεων κα.Τάνια Κάραλη.

Σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το φεστιβάλ, ως παίκτες , γονείς, θεατές και απόλαυσαν την εκδήλωση.

Στον Δημήτρη Λαδόπουλο, που κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής όντας σκακιστής του «ΙΠΠΟΤΗ» στην κατηγορία U2300, μέσα στην έδρα μας, μέσα στους αγώνες που εμείς διοργανώσαμε. Περηφάνια και Τιμή.

Σε όλους όσους ξέχασα και που συντελέσατε με τον τρόπο σας για την ολοκλήρωση αυτού του ωραίου ταξιδιού.

Τέλος το Νίκο Καλέση και τον Ηλία Μαρκόπουλο για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην οργανωτική ομάδα του «ΙΠΠΟΤΗ» και την ευκαιρία για περισσότερο σκάκι που δίνουν στον τόπο μας !

Ένα τέλος μια νέα αρχή !

Να είστε όλοι καλά

Λεπτομέρειες για το  Σκακιστικό φεστιβάλ Ρόδου μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ομίλου www.ippotis.comκαι στις σελίδες της διοργάνωσης

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments