Αρχική Επικαιρότητα Αρχίζει ο …κοινωνικός ρατσισμός και με τη βούλα από σήμερα!

Αρχίζει ο …κοινωνικός ρατσισμός και με τη βούλα από σήμερα!

0
Dodekanisos

Πολίτες δυο ταχυτήτων θα υπάρχουν από σήμερα και επίσημα στην Ελλάδα. Την στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε το τέλος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην τακτική να …διχάσει τους Έλληνες. Σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Μια τακτική η οποία έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευσε σε μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού πληθυσμού. Από σήμερα λοιπόν (Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου), για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα παρακάτω:

Σχολεία και Πανεπιστήμια

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν δυο self test την εβδομάδα δωρεάν. Και θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές, για να μπουν στις σχολές τους θα πρέπει να κάνουν δυο rapid ή self test εβδομαδιαίως. Το κόστος (10 ευρώ ανά τεστ) θα βαραίνει τον φοιτητή). Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολεία θα πρέπει να κάνουν δυο εργαστηριακά τεστ κάθε εβδομάδα τα οποία επίσης θα χρεώνονται οι ίδιοι.

Εστίαση – διασκέδαση

Θα μπορούν να μπουν μέσα (κλειστοί χώροι) μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει (6 μήνες από τη στιγμή που έχει γίνει η διάγνωση). Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν καθόλου.

Ταξίδια – μετακινήσεις

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχοντας κάνει rapid test αντιγόνου, 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους. Θα πρέπει να το δείχνουν από εκεί που πρόκειται να αναχωρήσουν. Το τεστ (10 ευρώ το ένα) θα πρέπει να το έχουν κάνει σε ιδιωτικό εργαστήριο. Οι ανήλικοι μπορούν να κάνουν δωρεάν το Self test το οποίο μπορούν να το προμηθευτούν (μέσω του κηδεμόνα τους) από τα φαρμακεία.

Αθλητικοί χώροι – γήπεδα

Θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστοί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό ισχύει τόσο για ανοιχτούς όσο και κλειστούς χώρους άθλησης. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν.

-Τα δωρεάν τεστ από σήμερα θα μπορούν να χορηγούνται μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι. Θα γίνεται μάλιστα ειδικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Δείτε ΕΔΩ τι λέει το ΦΕΚ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments