Αρχική Videos “Αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση στην ελευθερία του λόγου”

“Αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση στην ελευθερία του λόγου”

0

Ένας νέος νόμος στην Ιρλανδία που καθιστά παράνομη την παρακολούθηση μη mainstream περιεχομένου στο διαδίκτυο θα απαιτεί από τους πολίτες που παραβιάζουν το νόμο να «αποδείξουν την αθωότητά τους στο δικαστήριο». Το Ιρλανδικό κοινοβούλιο έχει ψηφίσει για πολλούς τον πιο ριζοσπαστικό νόμο στον κόσμο για τη «ρητορική μίσους». Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες καθώς ισχυρίζονται ότι ο νόμος αυτός «θα δημιουργήσει ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα γύρω από οποιαδήποτε ομιλία στην Ιρλανδία που οι αρχές θεωρούν ανατρεπτική ή μη κυρίαρχη».

Όπως γράφεται επί του παρόντος, ο νόμος για τη ρητορική μίσους προϋποθέτει ότι οποιοσδήποτε κατέχει υλικό μίσους μπορεί να κριθεί ένοχος ότι θέλει να το διαδώσει, εκτός εάν αποδειχθεί αθώος σε δικαστήριο. Η γερουσιαστής Sharon Keoghan έχει εκφράσει ήδη τους προβληματισμούς της λέγοντας ότι ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τη ρητορική μίσους σχεδιάστηκε εν μέρει για να φιμώσει την πολιτική διαφωνία. «Θα σε αντιμετώπιζαν σαν τοπικό έμπορο ναρκωτικών», είπε, απεικονίζοντας ένα σενάριο όπου κάποιος είναι ύποπτος ότι κατείχε υλικό μίσους, με αποτέλεσμα μια έφοδο στο σπίτι του και την κατάσχεση ηλεκτρονικών συσκευών.

Και ο David Tander, ερευνητής και λέκτορας πολιτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρρας στην Παμπλόνα, σε ένα άρθρο του τόνισε ότι ο νόμος για τα εγκλήματα μίσους της Ιρλανδίας είναι μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και του κράτους δικαίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments