Αρχική Επικαιρότητα Αποφάσισε να αποσυρθεί η Ρωσία από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών

Αποφάσισε να αποσυρθεί η Ρωσία από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών

0
Dodekanisos

Την απόφαση να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία πήρε η Ρωσία η οποία έκανε λόγο για φερόμενες επιθέσεις με drone σε πλοία της στην Κριμαία.

«Υπό το πρίσμα της τρομοκρατικής ενέργειας που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου με τη συμμετοχή Βρετανών εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών πλοίων που εμπλέκονται στην ασφάλεια των σιτηρών, η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στην εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από λιμάνια της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

Από τη δική του πάντως πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε ένα «ψευδές πρόσχημα» για να αναστείλει τη συμμετοχή της στον διάδρομο σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας. «Καλώ όλα τα κράτη να απαιτήσουν από τη Ρωσία να σταματήσει τα παιχνίδια πείνας και να δεσμευτεί εκ νέου στις υποχρεώσεις της», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

Και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε να διατηρηθεί η σχετικά συμφωνία για τα σιτηρά. «Είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μέρη να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά, η οποία είναι μια κρίσιμη ανθρωπιστική προσπάθεια», δήλωσε ο Stephane Dujarric (Στεφάν Ντιζαρίκ), εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτοβουλία «έχει θετικό αντίκτυπο» και πρόσβαση σε τρόφιμα για εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments