Αρχική Επικαιρότητα “Παραιτηθείτε”, φώναζε ο κόσμος στην Τσεχία κατά της κυβέρνησης

“Παραιτηθείτε”, φώναζε ο κόσμος στην Τσεχία κατά της κυβέρνησης

0
Dodekanisos

Νέα μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για μια ακόμα φορά για την υποστήριξη της κυβέρνησης στις κυρώσεις κατά τις Ρωσίας. Οι Οι διαδηλωτές κάλεσαν τον Τσέχο Πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα να ξεκινήσει συνομιλίες για την προμήθεια φυσικού αερίου με τη Μόσχα. Οι συμμετέχοντες φώναζαν «Παραιτηθείτε» ενώ κυμάτιζαν την εθνική σημαία της Τσεχίας. Ο κόσμος που κατέβηκε για μια ακόμα φορά στον δρόμο ζητάει να σταματήσει η εμπλοκή της Τσεχίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες οδηγούν σε αύξηση των τιμών της ενέργειας και τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Η Οργάνωση «Πρώτα η Τσεχία», η οποία οργανώνει τις διαδηλώσεις, αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ και απαιτεί από την Τσεχική Δημοκρατία να υιοθετήσει ουδέτερη στάση.
«Αυτή είναι η επανεμφάνιση ενός εθνικού κινήματος και στόχος του είναι η ανεξαρτησία της Τσεχικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Λάντισλαβ Βράμπελ, σύμφωνα με το Reuters. Η τσεχική κυβέρνηση απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών, χαρακτηρίζοντας τους ως «φιλορώσους» και κατηγορώντας τους για διάδοση ρωσικής παραπληροφόρησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments