Αρχική Videos “Ανοίχτε τις πόρτες στους μετανάστες”, ζητάει από τους Ούγγρους ο Πάπας

“Ανοίχτε τις πόρτες στους μετανάστες”, ζητάει από τους Ούγγρους ο Πάπας

0

Αντίθετος ως προς την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εμφανίστηκε ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα. Κάλεσε τους Ούγγρους να ανοίξουν την πόρτα στους μετανάστες και στους ξένους.

Ο πάπας προειδοποίησε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της επίσκεψής του κατά του κινδύνου που ενέχει η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη λέγοντας ότι οι κλειστές πόρτες είναι κάτι επώδυνο και αντίθετες με το κήρυγμα του Ιησού. Ο Όρμπαν  έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα μετατρέψει τη χώρα του σε μια …«χώρα μεταναστών» όπως ισχυρίζεται ότι  «έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα έχει τονίσει ότι «προτάσσει πρώτα το συμφέρον των Ούγγρων» σε όλους τους τομείς. Ο πάπας πιστεύει ότι οι μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι και να ενσωματώνονται στην κοινωνία επειδή μπορούν να εμπλουτίσουν πολιτισμικά τις χώρες που τους φιλοξενούν και να ενισχύσουν τους μειούμενους πληθυσμούς της Ευρώπης.

«Παρακαλώ, αδέρφια και αδερφές, ας ανοίξουμε αυτές τις πόρτες. Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε –με λόγια, πράξεις και καθημερινές μας δραστηριότητες σαν τον Ιησού, μια ανοιχτή πόρτα. Μια πόρτα που δεν κλείνεται ποτέ στο πρόσωπο κανενός, μια πόρτα που επιτρέπει σε όλους να μπουν και να βιώσουν την ομορφιά της αγάπης και της συγχώρεσης του Κυρίου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments