Αρχική Videos Άναψε φωτιές ο Μπερλουσκόνι με δήλωση υπέρ του Πούτιν

Άναψε φωτιές ο Μπερλουσκόνι με δήλωση υπέρ του Πούτιν

0

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, άναψε απ’ ότι φαίνεται φωτιές λίγο πριν τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές με μια τοποθέτηση που έκανε για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είναι φίλος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια, είπε στη δημόσια τηλεόραση Rai ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς με τις αναφορές τους για τις συνεχιζόμενες Ουκρανικές επιθέσεις. Τόνισε επίσης και τα εξής: «Ο στόχος της ειδικής επιχείρησης που τελικά διέταξε ο Πούτιν ήταν «να φτάσει στο Κίεβο μέσα σε μια εβδομάδα, να αντικαταστήσει την κυβέρνηση Ζελένσκι με μια κυβέρνηση αξιοπρεπών ανθρώπων και να αποσυρθεί ξανά».

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ενρίκο Λέτα χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι ως «σκανδαλώδεις» και τόνισε και τα εξής: «Δεν υπάρχουν λόγια για να το σχολιάσω. Εάν οι δεξιοί κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν θα ήταν ο πρώτος που θα ήταν χαρούμενος».
Από τη δική του πλευρά ο επικεφαλής της Λέγκας και σύμμαχος του Μπερλουσκόνι Σαλβίνι αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Μπερλουσκόνι και αρκέστηκε να επισημάνει πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τερματίσουμε τον πόλεμο όταν είμαστε στην κυβέρνηση».

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments