Αρχική Videos Ωμή παρέμβαση Von Der Leyen στις Ιταλικές εκλογές;

Ωμή παρέμβαση Von Der Leyen στις Ιταλικές εκλογές;

0

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε την Ιταλία για συνέπειες σε περίπτωση που απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές αρχές, με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένας δεξιός συνασπισμός με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.
 «Η προσέγγισή μου είναι ότι όποια δημοκρατική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί μας, εργαζόμαστε μαζί», είπε απαντώντας σε ερώτηση στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ουγγαρία και την Πολωνία, τις οποίες χρησιμοποίησε προφανώς ως παράδειγμα θέλοντας να δείξει τι συμβαίνει αν μια χώρα δεν συντάσσεται με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι φανερό πως υπάρχει ανησυχία στις Βρυξέλλες ενόψει των εκλογών και απ’ ότι φαίνεται οι σχέσεις με τη Ρώμη θα μπορούσαν να γίνουν ταραχώδεις αν η Μελόνι εξασφαλίσει τη νίκη.

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και μέλος της συντηρητικής συμμαχίας της Μελόνι, κατήγγειλε τα σχόλιά της ως «επαίσχυντη αλαζονεία». «Τι είναι αυτό, απειλή;» έγραψε στο Twitter. «Σεβαστείτε την ελεύθερη, δημοκρατική και κυρίαρχη ψήφο του ιταλικού λαού!»
Η Φον ντερ Λάιεν δέχτηκε επίσης κριτική από την πολωνική κυβέρνηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τη Γερμανία ότι διευθύνει την ΕΕ. «Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνει ότι εάν οι Ιταλοί εκλέξουν μια κυβέρνηση που δεν αρέσει στις Βρυξέλλες, μπορεί να τους μπλοκάρουν τα κεφάλαια», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Σεμπάστιαν Καλέτα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments