Αρχική Videos “Αν ο Πούτιν έρθει στη Νότια Αφρική, θα πρέπει να τον συλλάβουμε!”

“Αν ο Πούτιν έρθει στη Νότια Αφρική, θα πρέπει να τον συλλάβουμε!”

0

Αποφασισμένοι να συλλάβουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν ταξιδέψει για τη σύνοδο κορυφής των BRICKS στη Νότια Αφρική, είναι όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα αξιωματούχοι της χώρας! Σύμφωνα με τους «The Sunday Times» της Νότιας Αφρικής, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αναγκαστούν να τον κρατήσουν, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη τον Μάρτιο.

Προσπαθούν μάλιστα να πείσουν τον Πούτιν να παραστεί στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Κέιπ Τάουν μέσω τηλεδιάσκεψης, και όχι αυτοπροσώπως, επειδή ως μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η Νότια Αφρική θα πρέπει να συμμορφωθεί με το ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο. Το ΔΠΔ κατηγορεί τον Πούτιν ότι απέλασε παράνομα χιλιάδες παιδιά από την Ουκρανία, κάτι που συνιστά έγκλημα πολέμου. Η διαταγή υποχρεώνει τα 123 κράτη μέλη του ΔΠΔ να συλλάβουν τον Ρώσο ηγέτη και να τον μεταφέρουν στη Χάγη εάν έρθει στο έδαφός τους.

Η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Durban έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο. Οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας είναι προσκεκλημένοι. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η Πρετόρια παραμένει σε συνομιλίες με το Κρεμλίνο, για το πώς ο Πούτιν σχεδιάζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής.
«Φυσικά, θα λάβουμε μέρος στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική. Φυσικά, θα προηγηθούν οι διμερείς επαφές μας με τους Νοτιοαφρικανούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στα τέλη Απριλίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments