“Αν επανέλθει ο Τραμπ το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διάλυση”

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Dodekanisos

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, αφήνοντας μια διχασμένη Ευρώπη να πληρώσει τους λογαριασμούς του Κιέβου και τελικά να τερματίσει τη συμφωνία του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ο ακαδημαϊκός Phillips Payson O’Brien.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποσχεθεί ότι θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βοήθεια ως μοχλό για να αναγκάσει την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία «μέσα σε 24 ώρες» από την ορκωμοσία του, ενώ οι δύο πλησιέστεροι ανταγωνιστές του για τη θέση του προέδρου ο Ron DeSantis και ο Vivek Ramaswamy – έχουν επίσης συζητήσει τον περιορισμό της υποστήριξης στο Κίεβο.

Από τους τρεις πιθανούς υποψηφίους, ο Ramaswamy έχει προχωρήσει περισσότερο, προτείνοντας στις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τις εδαφικές διεκδικήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την απομάκρυνση της Μόσχας από το Πεκίνο. «Εάν ο Τραμπ ή ένας από τους Ρεμπουπλικανούς κερδίσει την προεδρία τον Νοέμβριο του 2024, η Ευρώπη θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα αμερικανική κυβέρνηση που θα σταματήσει κάθε υποστήριξη προς την Ουκρανία», προειδοποίησε ο Ο’ Μπράιεν.
Σε αυτό το σενάριο, συνέχισε, τα ευρωπαϊκά έθνη δεν θα ήταν σε θέση να αναπληρώσουν την απώλεια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, με αποτέλεσμα μια στρατιωτική ήττα για την Ουκρανία. Με τις ΗΠΑ εκτός εικόνας, η Ευρώπη θα διχαστεί είπε.

koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Προηγούμενο άρθρο“O Έλληνας δεν θα ακολουθήσει έτσι εύκολα τον δρόμο των νέων ταυτοτήτων”
Επόμενο άρθρο“Θα τερματίσω την …πράσινη ατζέντα και τη …φαρμακευτική μαφία”
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments