Αρχική Videos Αλλάζει ο πληθυσμός στη Σουηδία, οι Σουηδοί γίνονται …η μειοψηφία!

Αλλάζει ο πληθυσμός στη Σουηδία, οι Σουηδοί γίνονται …η μειοψηφία!

0

Εντυπωσιακή είναι στη Σουηδία η αύξηση του πληθυσμού αλλοδαπής καταγωγής και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει την πλειοψηφία στους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Χαρακτηριστικά είναι τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας όπου το  34,62% ​​των κατοίκων της Σουηδίας είχαν ξένο υπόβαθρο που πηγαίνει τουλάχιστον μια γενιά πίσω. Με τις τρέχουσες τάσεις, αυτή η κατηγορία θα γίνει σύντομα η πλειοψηφία και στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της σκανδιναβικής χώρας.

Στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Σουηδίας, το Μάλμο, που εδώ και καιρό διαφημίζεται ως η πιο πολυπολιτισμική πόλη της Σκανδιναβικής χώρας, με διασπορά από δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κάτοικοι εκεί με ξένο υπόβαθρο είναι ήδη στην πλειοψηφία. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ο αριθμός τους ξεπέρασε το 57,5%. Στο Γκέτεμποργκ και στη Στοκχόλμη, τα αντίστοιχα ποσοστά στην αλλαγή του έτους ήταν σχεδόν 48% και 45,4%, αντίστοιχα. Σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, οι κάτοικοι αλλοδαπής καταγωγής αποτελούν ήδη την πλειοψηφία. Για παράδειγμα, το 65% των κατοίκων του Γκέτεμποργκ ηλικίας 5 έως 9 ετών έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Παρά το γεγονός ότι ο Τύπος και οι πολιτικοί κάνουν λόγο για «δεξιά φάρσα» και «ρατσιστικό τροπάριο», μια δραστική πληθυσμιακή μετατόπιση λαμβάνει χώρα ξεκάθαρα. Η Σουηδία παρέμενε μέχρι πρόσφατα μια εν πολλοίς ομοιογενής κοινωνία, ωστόσο αρκετές δεκαετίες μαζικής μετανάστευσης, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, άλλαξαν τη δημογραφική της σύνθεση πέρα ​​από κάθε αναγνώριση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments