Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Έσπασαν καρδιές στο Βενετόκλειο!

Έσπασαν καρδιές στο Βενετόκλειο!

0
arxaggelos polis
Dodekanisos

Αν και έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει τη νίκη, η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων ηττήθηκε στο Βενετόκλειο από την Πόλις Καλλιθέα με 68 – 66 σε ένα φινάλε το οποίο δεν προσφερόταν για καρδιακούς.
Μπροστά στο σκορ βρισκόταν στο α’ δεκάλεπτο η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων απέναντι στην Πόλις Καλλιθέας σε παιχνίδι που γίνεται στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου. Οι «πορτοκαλί» προηγούνται με 19 – 17. Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Όμως η είσοδος του Παπανικολάου στο 9’ έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους οι οποίοι με δικό του τρίποντο πέρασαν μπροστά με 19 – 15 για να κλείσει το δεκάλεπτο με ένα δίποντο των φιλοξενούμενων (19 – 17).
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι κα στο δεύτερο δεκάλεπτο και έχοντας ορισμένες καλές συνεργασίες αλλά και εύκολα καλάθια έφθασαν και στο +5 για πρώτη φορά (29 – 24) στο 14’. Η συνέχεια όμως άνηκε στους φιλοξενούμενους καθώς ήταν φανερό πως οι παίκτες του Βενέτη Θωμίδη έχασαν τη συγκέντρωση τους. Έτσι οι παίκτες της Πόλις Καλλιθέας αρχικά ισοφάρισαν (30 – 30 στο 18’) και στη συνέχεια πέρασαν και μπροστά στο σκορ με δυο βολές τουΔεληζιώτη (30 – 32).

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους οι οποίοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 38 – 51.
Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με την διαφορά να φθάνει στο +14 (40- 54) στο 31’. Από εκεί και πέρα ο κόσμος έσπρωξε την ομάδα του Αρχαγγέλου και έγιναν απίστευτα πράγματα μέσα στο παρκέ. Τα παιδιά του Βενέτη Θωμίδη που αφυπνίστηκαν, αρχικά μεί0ωσαν στο καλάθι (56 – 58) στο 37’, ισοφάρισαν στο 38’ (58 – 58’) και πέρασαν μπροστά (60 – 59) με καλάθι του Ματσαμά στο 39’! Από εκεί και πέρα, όταν το σκορ ήταν 62 – 61 υπέρ των γηπεδούχων 1’ μόλις λεπτό πριν την λήξη, ο Αγγελόπουλος έκανε φάουλ στον Καρλάφτη και δέχθηκε τεχνική ποινή (λόγω της κακής του αντίδρασης) από την α’ διαιτητή κ. Κωνσταντινίδη. Στη συνέχεια οι Αρχαγγελίτες κυνηγούσαν το σκορ, σταματώντας συνεχώς το χρόνο με φάουλ αλλά οι αντίπαλοι τους ήταν πολύ εύστοχοι. Το σκορ ήταν 66 – 68 και η τελευταία επίθεση (5’’) ανήκε στους Αγίους Θεοδώρους όμως ο Σκορδάλης που πήρε πάνω του τη φάση σούταρε άστοχα έξω από την γραμμή των 6.75μ.
Διαιτήτευσαν οι Ελένη Κωνσταντινίδη και ο Ηλίας Καρπάνος
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (Θωμίδης): Ντέντα 4, Κουϊμτσίδης, Μισσού 4, Παπανικολάου 5 (1), Ξυπολιτάς, Βλαχοδήμος 6, Ματσαμάς 2, Αγγελόπουλος 9, Σκορδάλης 19 (2), Κούρος 8, Εκκινέ 7 (1)
ΠΟΛΙΣ (Κακαλιάς): Μπογδανίδης 6 (2), Κόκκινος 17, Καρλάφτης 4 (1), Κωνσταντώνης 8, Βελιζιώτης 7 (1), Λάβαρης 5 (1), Τσάτας, Τσεμπέλης, Μακρόπουλος 7, Κασπαριάν 13 (3)

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments