Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αεροδρόμιο Ρόδου…ώρα Μηδέν

Αεροδρόμιο Ρόδου…ώρα Μηδέν

0
Dodekanisos

Γκρινιάζαμε παλαιότερα για την κατάσταση που επικρατούσε στο αεροδρόμιο της Ρόδου και πολλές φορές ρίχναμε το φταίξιμο στην οκνηρία του Αθηνοκεντρικού κράτους και την δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

Εξαγριωθήκαμε κι όταν μάθαμε την πώληση του ”Διαγόρα” στην Γερμανική εταιρεία Fraport, που ανέλαβε να εκμεταλλευτεί και να εκσυγχρονίσει ταυτόχρονα, τα 14 αεροδρόμια της χώρας που πέρασαν στην κατοχή της.

Κάποιοι τότε, προσδοκούσαν άμεσες λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αερολιμένας μας. Ωστόσο, ο χρόνος μέχρι στιγμής δεν τους δικαιώνει, γιατί παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της Fraport, τα προβλήματα παραμένουν.

Κάποια από αυτά, που έχουν κι άμεση σχέση με το επιβατικό κοινό και τις εντυπώσεις που του αφήνουν, είναι η απουσία κλιματισμού στους χώρους του αεροδρομίου, η μη λειτουργία των ανδρικών τουαλέτων και ο ανεπαρκής έλεγχος επιβατών κι αποσκευών.

Το πρώτο μετατρέπει τις αίθουσες στο ”Διαγόρας” σε θερμοκήπιο, η αδυναμία πρόσβασης στις τουαλέτες των ανδρών, έχει άμεση επίδραση στην υγεία των ταξιδιωτών κι η έλλειψη προσωπικού για επαρκείς ελέγχους, θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα όλων.

Το αεροδρόμιο του νησιού εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση χιλιάδες επισκέπτες ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που οι πτήσεις charter διαδέχονται η μία την άλλη.

Στις αίθουσες επικρατεί το αδιαχώρητο, η ζέστη δοκιμάζει τα νεύρα ταξιδιωτών αλλά και εργαζομένων, η μη λειτουργία των τουαλέτων δημιουργεί μείζον θέμα σε κάποιους και  η μη πρόσληψη επαρκούς προσωπικού από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη του αεροδρομίου, εγκυμονεί κινδύνους κι αφήνει μεγάλα κενά στην ασφάλεια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να ταλαιπωρούνται επισκέπτες κι εργαζόμενοι αφάνταστα, να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις για το νησί μας.

Το τουριστικό προϊόν ενός τόπου δοκιμάζεται και δίνει εξετάσεις σε καθημερινή βάση, από τα πιο απλά πράγματα έως τα πιο σύνθετα κι η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ρόδου, αφού συντελέστηκε και δεν απετράπη, θα πρέπει τουλάχιστον να βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες και την παροχή υπηρεσίων σε αυτό κι όχι να το δυσφημεί στα πέρατα του κόσμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments