Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Ρόδου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Μάνος...

Την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Ρόδου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας

0
Dodekanisos

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι είναι αδύνατον να καλυφθούν οι βάρδιες και οι ανάγκες, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Χρειάζονται τουλάχιστον, άλλα 16 μόνιμα άτομα, ώστε να καλυφθούν 5 ασθενοφόρα», σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί και με επιπλέον οχήματα, αλλά και να αντιμετωπιστεί άμεσα και το κτιριακό πρόβλημα του τομέα του ΕΚΑΒ με τη μεταφορά του σε μια αυτόνομη δομή, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του».

Ο Μάνος Κόνσολας επικαλείται, μάλιστα, τα περιστατικά σε χωριά της Ρόδου, όπου λόγω της υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ Ρόδου υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση του ασθενοφόρου και στην μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ είναι αδύνατον να καλυφθούν οι βάρδιες και οι ανάγκες, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε προσωπικό είναι:

– 50 άτομα, εκ των οποίων 7 άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο,

– 4 άτομα στο τμήμα αεροδιακομιδών και

– 5 άτομα σε μακροχρόνιες άδειες (εκ των οποίων ο ένας αποχωρεί σε σύνταξη).

Μένουν 34 διασώστες για να καλύψουν 3 ασθενοφόρα (2 για Ρόδο, 1 Νότιας Ρόδου και σε κάποιες βάρδιες 1 στην Σορωνή).

Για να καλυφθεί ένα ασθενοφόρο χρειάζονται 10 με 11 διασώστες, όποτε χρειάζονται, τουλάχιστον, άλλα 16 μόνιμα άτομα, ώστε να καλυφθούν 5 ασθενοφόρα (3 στη Ρόδο, 1 στη Νότια Ρόδο, 1 στον Τομέα Έμπωνα).

Η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε οχήματα είναι 7 ασθενοφόρα (2 στην Ρόδο, 1 Αρχάγγελο, 1 Σορωνή, 1 αεροδιακομιδών), όποτε μένουν μόνο 2 εφεδρικά, ενώ χρειάζονται άλλα 2 και ένα μικρού όγκου για την παλιά πόλη.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και με επιπλέον οχήματα, αλλά και να αντιμετωπιστεί άμεσα και το κτιριακό πρόβλημα του τομέα του ΕΚΑΒ με τη μεταφορά του σε μια αυτόνομη δομή, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments