Dodekanisos

Ανασφάλεια. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τους πολίτες

Συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας λόγο για αίσθημα ανασφάλειας που πλημμυρίζει τους πολίτες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν την συμπρωτεύουσα. Σε σχετική ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο με την συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

Ανασφάλεια. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τους πολίτες.

Το σημαντικό είναι ότι η Έκθεση είναι εδώ και συνεχίζει να αποτελεί έναν βασικό αναπτυξιακό πόλο για την πόλη αλλά και ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες. Δεν είναι πλέον μόνο οι οικονομικές επιπτώσεις από την αναγκαστική παύση εργασιών κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, την αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ.

Ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα.
Ανασφάλεια για το επιχειρείν.
Ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων.

Η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω. Πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει εμείς ως κυβέρνηση για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, έμειναν στάσιμες.
Πολύ σημαντικά έργα για την πόλη έχουν μείνει πίσω.
Το διαμετακομιστικό κέντρο, η σιδηροδρομική διασύνδεση της Εγνατίας, το λιμάνι.
Τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, τα συγκοινωνιακά της πόλης, ο Ο.Α.Σ.Θ., το Μετρό που θα μπορούσε ήδη να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και να αποτελεί μια ανακούφιση για την καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης – ενδεχομένως χωρίς ένα σταθμό όπως είχε γίνει και στην Αθηνά για ένα διάστημα.
Οι πολίτες και η πόλη της Θεσσαλονίκης αξίζουν μια μεγαλύτερη προσοχή και έναν μεγαλύτερο σεβασμό.

Λιγότερες υποσχέσεις, λιγότερα «θα» και περισσότερη δουλειά, περισσότερα έργα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments