Αρχική Videos “Απαράδεκτες οι απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων!”

“Απαράδεκτες οι απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων!”

0

Οι υπουργοί Εξωτερικών της αποκαλούμενης ομάδας Quad κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε μετά από συνάντηση στο Νέο Δελχί. Η Quad αποτελείται από την Ινδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, οι Υπουργοί αντιτάχθηκαν «σε οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες για την αύξηση της έντασης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και εξέφρασαν ανησυχίες για τη «στρατιωτικοποίηση» των αμφισβητούμενων εδαφών».

«Αν επιτρέψουμε ατιμώρητα τη Ρωσία να κάνει ό,τι κάνει στην Ουκρανία, τότε αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους επίδοξους επιτιθέμενους παντού ότι μπορoύν να κάνουν το ίδιο και αυτοί», είπε ο Μπλίνκεν.

Μια μέρα νωρίτερα στο Νέο Δελχί, ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης, ο Μπλίνκεν προέτρεψε τη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο και να ανακαλέσει την αναστολή της πυρηνικής συνθήκης New START, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι ο Λαβρόφ και ο Μπλίνκεν μίλησαν για λιγότερο από 10 λεπτά και δεν συμμετείχαν σε καμία διαπραγμάτευση, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments