Αρχική Videos “H Δύση μετατρέπει την G20 …σε ένα Τσίρκο!”

“H Δύση μετατρέπει την G20 …σε ένα Τσίρκο!”

0

Αίσθηση προκάλεσαν για μια ακόμα φορά οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ από την Ινδία και τις εργασίες της G20. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους οικοδεσπότες για τη συμπεριφορά ορισμένων μελών της Συνόδου «τα οποία, σύμφωνα με τα λόγια του, μετέτρεψαν την εργασία στην ατζέντα της ομάδας σε τσίρκο σε μια προσπάθεια να κατηγορήσουν τη Μόσχα για τη δική τους κακοδιαχείριση!».

 

«Οι επιθέσεις κατά της Μόσχας στο G20 φαίνονται ιδιαίτερα άγριες, προερχόμενες από έθνη που ποτέ δεν παραπονέθηκαν στις συνεδριάσεις για τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των περιπετειών της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, οι οποίες διεξήχθησαν υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας. Χιλιάδες μίλια από το αμερικανικό έδαφος», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπάθησαν να αντικαταστήσουν το διεθνές δίκαιο με «εθελοντιστικούς κανόνες και δύο μέτρα και σταθμά». Προέτρεψε τον κόσμο να εγκαταλείψει την «ελαττωμένη λογική της κυριαρχίας, των υπαγορεύσεων και των κυρώσεων» υπέρ μιας δίκαιης πολυπολικής διευθέτησης, στην οποία γίνεται σεβαστή η πολιτισμική ποικιλομορφία.

«Πρέπει να προφυλαχθούμε από παράνομες κυρώσεις, χειραγώγηση των αγορών, αυθαίρετα ανώτατα όρια τιμών και άλλες προσπάθειες οικειοποίησης πόρων άλλων μερών. Οι δυτικές πολιτικές υποβιβάζουν τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments