Αρχική Videos Ζαχάροβα: “Οι Αμερικανοί νοιάζονται για την …αυτοπροβολή!”

Ζαχάροβα: “Οι Αμερικανοί νοιάζονται για την …αυτοπροβολή!”

0

Δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η πρόσφατη δήλωση που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για τη συνομιλία του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της υπουργικής G20 στην Ινδία . Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, πρότεινε στη Μόσχα να επιστρέψει στην εφαρμογή της Συνθήκης START, έθεσε το ζήτημα του Αμερικανού Paul Whelan που κατηγορείται για κατασκοπεία και κάλεσε επίσης τη Ρωσία να σταματήσει την ειδική επιχείρηση και να ξεκινήσει διπλωματικό διάλογο.

Η Ζαχάροβα τόνισε και τα εξής: «Νοιάζονται για την εικόνα, τις δημοσιονομικές σχέσεις και την αυτοπροβολή. Γνωρίζουν καλά ότι ο αμερικανικός λαός ρωτά τι έχει κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν στον τομέα των διμερών σχέσεων και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει. Ο Μπλίνκεν πρέπει να παρουσιάσει κάτι στον λαό και δεν έχει τίποτα, εκτός από το να πιάσει τον Λαβρόφ στους διαδρόμους».

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποιεί αντιεπαγγελματικές μεθόδους, σκοπός των οποίων είναι να κλείσει το χάσμα στην αμερικανική διπλωματία. «Θέλουν να επιστρέψουν στη διπλωματία; Ας επιστρέψουν. Αν ασχολούνται με αυτοπροβολή και τόσο ανέξοδο PR, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το κατάλληλο», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments