Αρχική Εκτός συνόρων Καμπ Νόου: Το απόρθητο κάστρο για Σιμεόνε και Ατλέτικο Μαδρίτης

Καμπ Νόου: Το απόρθητο κάστρο για Σιμεόνε και Ατλέτικο Μαδρίτης [pics]

0
Dodekanisos

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της La Liga και ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει: Ατλέτικο Μαδρίτης 76, Ρεάλ Μαδρίτης, 74, Μπαρσελόνα 74 και Σεβίλλη 70.

Και αν η Σεβίλλη δεν έχει πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα -όπως πολλοί θα πουν- κατά την δική μου εκτίμηση μην ξεγελιέστε. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκαθαρίσουν πάρα πολλά. Στην 35η αγωνιστική η Μπαρσελόνα θα υποδεχθεί το Σάββατο (8/5, ώρα 17:15) την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κάμπ Νόου». Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει την Κυριακή (9/5, ώρα 22:00) με την Σεβίλλη στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο».

Δύο ισπανικές εφημερίδες η «MARCA» και η «AS», ετοίμασαν η κάθε μία ξεχωριστά από ένα αφιέρωμα για το ματς μεταξύ Μπαρσελόνα και Ατλέτικο.

Αρχικά η «AS» έδωσε τίτλο στο αφιέρωμα της «Καμπ Νόου το τελευταίο εμπόδιο που λείπει για να στεφθεί ο Σιμεόνε». Εν πολλοίς στέκεται στο γεγονός πως η Ατλέτικο έχει να κερδίσει στην έδρα της Μπάρσα 15 ολόκληρα χρόνια!

Όμως πριν από αυτό, η «MARCA» με τίτλο στο δικό της αφιέρωμα «Καμπ Νόου: Το τελευταίο εμπόδιο του Σιμεόνε», μας θυμίζει πως ο Τσόλο κέρδισε για πρώτη φορά την Μπάρσα στο πρωτάθλημα (1-0, Καράσκο 45+3’) στις 21 Νοεμβρίου του 2020. Δηλαδή στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι αποτυχίες της Ατλέτικο σύμφωνα με τους Ισπανούς έχουν εξήγηση. Που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έχει σημειώσει εννιά γκολ εντός έδρας κόντρα στην Ατλέτικο.

Ο Σιμεόνε ως προπονητής των «κολτσονέρος», έχει επισκεφθεί 13 φορές το «Καμπ Νόου». Οκτώ για το πρωτάθλημα, δύο για το Champions League, δύο για το κύπελλο και μία για το σούπερ καπ. Πόσες νίκες έχει; Μηδέν! Μετράει επτά ισοπαλίες και έξι ήττες. Βέβαια πίσω στο 2014, η κεφαλιά του Ντιέγκο Γκοντίν είχε εξασφαλίσει μία «χρυσή» ισοπαλία (1-1) στην Ατλέτικο, την τελευταία αγωνιστική στο «Καμπ Νόου». Καθώς τότε πανηγύρισε το δέκατο της πρωτάθλημα. Και πρώτο μετά το 1995-96.

Η ανομβρία της Ατλέτικο στην έδρα των «μπλαουγκράνα» είχε αρχίσει αρκετά χρόνια πριν τον Σιμεόνε. Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη των «ροχιμπλάνκος» στο άντρο της Μπάρσα χρονολογείται στις 5 Φεβρουαρίου του 2006 (1-3).

«ΘΡΙΑΜΒΟΣ» ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει κερδίσει την Μπάρσα στην έδρα της, αλλά με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός ως παίκτης, είχε επισκεφθεί πέντε φορές το «Καμπ Νόου», μία με την Σεβίλλη (ήττα στο πρωτάθλημα) και τέσσερις με την Ατλέτικο (ήττα και ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ήττα στο σούπερ καπ και νίκη 1-4 στο κύπελλο την σεζόν 1994-95).

300 ΜΑΤΣ Ο ΓΙΑΝ ΟΜΠΛΑΚ

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Όμπλακ υπέγραψε από την Μπενφίκα στον Ισπανικό σύλλογο στις 22 Ιουλίου του 2014 αντί 16 εκατομμυρίων ευρών. Επτά χρόνια μετά είναι έτοιμος να συμπληρώσει 300 συμμετοχές με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος». Αυτό θα συμβεί στο Σαββατιάτικο ματς με αντίπαλο… ποιαν άλλη; Την Μπαρσελόνα!

Πηγές: MARCA, AS, Goal.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments