Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ζήκας: “Το Run Greece στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού”

Ζήκας: “Το Run Greece στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού”

0
Dodekanisos

Με αφορμή τη δρομική εκδήλωση «Run Greece Ρόδος 2021» (αγώνες 5 και 10 χλμ.) την προσεχή Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, απέστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Για μια ακόμη φορά η πόλη της Ρόδου θα έχει τη χαρά να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις που θα διεξαγάγουν τους αγώνες “Run Greece”, την μαζική αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Με τον αγώνα αυτόν πραγματοποιείται η επανεκκίνηση των λαϊκών αγώνων δρόμου στη Ρόδο, μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού που δημιούργησε αναστολή πλήθους δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και των αθλητικών. Είναι ένα νέο ξεκίνημα μετά την περιπέτεια που ζήσαμε σε όλους τους τομείς της προσωπικής και κοινωνικής ζωής που επηρέασε τις προσωπικές σχέσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες σε ολόκληρο το φάσμα.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε όπως πάντα δίπλα μας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), Εθελοντικές ομάδες και τοπικούς Φορείς. Όλοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή – επανεκκίνηση του “Run Greece” 2021 και γενικότερα των δρομικών εκδηλώσεων.

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας όλων των ηλικιών που ανήκουν στο λεγόμενο δρομικό κίνημα. Είναι οι άνθρωποι που καθημερινά απολαμβάνουν το περιβάλλον με κίνηση, πράγμα που τους προσφέρει ψυχική, σωματική υγεία και καλή διάθεση. Οι αγώνες δίνουν σε αυτούς τους ανθρώπους την χαρά της συμμετοχής, την ικανοποίηση της αυτοβελτίωσης, την κοινωνικοποίηση.

Πέρα από το δρομικό κίνημα όμως οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο απευθύνονται και σε αθλητές αγωνιστικού Αθλητισμού, που έχουν σαν στόχο πέρα από την συμμετοχή και την διάκριση. Μέσα από τις αξίες που μας διδάσκει ο αθλητισμός είναι και αυτή του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς η οποία αποτυπώνεται μέσα από την συμμετοχή εθελοντών και υποστηρικτών.

Το δρομικό γεγονός “Run Greece” στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού, που είναι η σωματική ευρωστία, η ψυχική ευεξία, η διαμόρφωση αγωνιστικού πνεύματος μέσα από τη θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την καρτερικότητα, αλλά και η μετάγγιση αξιών όπως το “ευ αγωνίζεσθαι” και ο σεβασμός των κανόνων και του αντιπάλου. Πάνω από όλα όμως, το “Run Greece” θα είναι μια ευκαιρία για ψυχαγωγία για όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, όπως αυτό του νησιού της Ρόδου. Του νησιού του θεού Ήλιου, με την μακραίωνη ιστορία του, τις φυσικές ομορφιές και τις υπέροχες διαδρομές του. Για αυτό και η διοργάνωση θα είναι μια ευκαιρία προβολής της Ρόδου, της πρωτεύουσας του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος.


Φέτος όλοι οι συμμετέχοντες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα συμμετάσχουν απολαμβάνοντας με ασφάλεια τη συμμετοχή τους αλλά και το χειροκρότημα των συμπολιτών μας, σε αυτή την μοναδική αθλητική γιορτή για όλους.
Εύχομαι η συμμετοχή να είναι μεγάλη και οι συμμετέχοντες να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.»

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments