Αρχική Αθλητικά νέα Βραζιλιάνικη υπόθεση το Copa Libertadores

Βραζιλιάνικη υπόθεση το Copa Libertadores

1
Dodekanisos

Η Ρίβερ Πλέιτ ταξίδεψε στη Βραζιλία με το εις βάρος της σκορ στο 0-3, για να παίξει τη ρεβάνς του ημιτελικού για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Πραγματοποίησε κατάθεση ψυχής, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην Παλμέιρας, προηγήθηκε νωρίς με 0-2, της ακυρώθηκε γκολ και πέναλτι έπειτα από παρέμβαση του VAR, ενώ ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες συνέχισε να «σφυροκοπάει» την αντίπαλη ομάδα. Τελικά αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδo δήλωσε «αυτό που είδα σήμερα από την ομάδα μου με κάνει υπερήφανο. Αυτές είναι οι στιγμές για τις οποίες κάποιος επιλέγει να γίνει προπονητής. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Παλμέιρας στον τελικό».

Στον άλλο ημιτελικό η Σάντος αφού πρώτα απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) στο άντρο της Μπόκα Τζούνιορς το «Μπομπονέρα», την φιλοδώρησε με τρία γκολ στη ρεβάνς και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Βραζιλιάνικος εμφύλιος λοιπόν. O τελικός της Σάντος με την Παλμέιρας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου στο Στάδιο «Μαρακανά» στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο τίτλος θα παραμείνει στη Βραζιλία καθώς κάτοχος του τροπαίου είναι η Φλαμένγκο. Αυτός είναι ο τρίτος βραζιλιάνικος «εμφύλιος» στο Libertadores συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο πρώτος ήταν το 2005 ανάμεσα σε Σάο Πάουλo και Ατλέτικο Παραναένσε (1-1, 4-0) και ο δεύτερος το 2006 μεταξύ Ιντερνασιονάλ και Σάο Πάουλο (2-1, 2-2).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ο εφετινός τελικός του Copa Libertadores, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για αύριο το βράδυ (27/11-22:00) στο «Estadio Centenario» του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, μεταξύ Φλαμένγκο και Παλμέιρας, των τελευταίων δύο νικητών του αντίστοιχου Champions League της Νότιας Αμερικής, είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά αυστηρά Βραζιλιάνι…. […]