Βραζιλία: Κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα μικρά παιδιά!

0
Dodekanisos

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας στοχεύει να μειώσει τις πληρωμές πρόνοιας εάν οι γονείς αρνηθούν να κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια για τον κορωνοϊό μια φορά το χρόνο. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (Agência Brasil) ανέφερε ότι τα εμβόλια αυτά θα προστεθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (PNI), καθιστώντας τα υποχρεωτικά για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών, ξεκινώντας από το 2024.

Οι οικογένειες που δεν συμμορφώνονται με την εντολή δεν θα λάβουν καμία πρόνοια, μεταξύ άλλων από το οικογενειακό πρόγραμμα «Bolsa Família», ανέφερε ο επιστήμονας και δημοσιογράφος Δρ. Simon Goddek, ο οποίος ζει στη Βραζιλία . 
«Είναι μια σημαντική αλλαγή, ευθυγραμμισμένη με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενσωματώνεται στο Εθνικό μας Πρόγραμμα Εμβολιασμού», υποστήριξε η υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Έθελ Μασιέλ.  

«Για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή ζουν στη Βραζιλία, ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και κάτω των 5 ετών, το εμβόλιο καθίσταται υποχρεωτικό στο ημερολόγιο εμβολίων», πρόσθεσε. Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ανακοίνωσε ήδη τη νέα πολιτική τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι είναι ένα «ζήτημα της επιστήμης ».  «Αν χρειαστεί να κάνω δέκα, πενήντα εμβολιασμούς, θα κάνω όσους πρέπει γιατί μου αρέσει η ζωή μου», είπε η Λούλα. «Νομίζω ότι σε όλους πρέπει να αρέσει η ζωή των παιδιών τους και να εμβολιάζονται τα παιδιά τους στη σωστή ηλικία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments