“Οι άνθρωποι ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή”

0
Dodekanisos

«Ο ανεύθυνος τρόπος ζωής ευθύνεται για την πυροδότηση της κλιματικής κρίσης» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή την οριστικοποίηση της συμμετοχής του στις αρχές Δεκεμβρίου στο Ντουμπάϊ για την διάσκεψη που θα γίνει για την κλιματική αλλαγή. Σε επιστολή του ο ποντίφικας κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ονομαστικά, κατηγορώντας έναν «ανεύθυνο τρόπο ζωής» για την πυροδότηση της κλιματικής κρίσης.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι οι εκπομπές ανά άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου διπλάσιες από εκείνες που ζουν στην Κίνα και περίπου επτά φορές από τον μέσος όρο των φτωχότερων χωρών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ευρεία αλλαγή στον ανεύθυνο τρόπο ζωής που σχετίζεται με το Δυτικό μοντέλο θα είχε σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο», ανέφερε.

Ο Πάπας κάλεσε επίσης τους «αρνητές» της κλιματικής αλλαγής όπως τους αποκάλεσε, επιμένοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατό να αμφισβητηθεί η ανθρώπινη προέλευση της κλιματικής αλλαγής, επειδή η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από τη συγκέντρωση των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα».

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων, συχνών περιόδων ασυνήθιστης ζέστης, ξηρασίας και άλλες κραυγές διαμαρτυρίας στη γη, που είναι μόνο μερικές απτές εκφράσεις μιας σιωπηλής ασθένειας που πλήττει όλους», έγραψε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments