“Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε εκλογές στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Αντίθετος ως προς την διεξαγωγή εκλογών, είναι ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του είπε τα ακόλουθα:

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τώρα, σε καιρό πολέμου, όταν υπάρχουν τόσες πολλές προκλήσεις, είναι απολύτως ανεύθυνο να ρίχνουμε το θέμα των εκλογών στην κοινωνία με ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα είναι η ώρα της άμυνας, η ώρα της μάχης που καθορίζει τη μοίρα του κράτους και του λαού, όχι η ώρα των χειρισμών, που μόνο η Ρωσία περιμένει από την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ζελένσκι. «Πιστεύω ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εκλογές».

Ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι υπάρχουν επαρκή νομικά εργαλεία για την επίλυση πολιτικών διαφορών όσο συνεχίζεται η περίοδος του στρατιωτικού νόμου. Τον Ιούλιο, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας παρέτεινε τη διακήρυξη του στρατιωτικού νόμου της χώρας έως τις 15 Νοεμβρίου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το κανονικό χρονοδιάγραμμα της χώρας για τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό δίκαιο, εκλογές και άλλες μορφές πολιτικής δραστηριότητας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου στρατιωτικού νόμου, και το ουκρανικό κοινοβούλιο παρατείνει συνεχώς τη διακήρυξη του στρατιωτικού νόμου από την έναρξη του πολέμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments