Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 “Βόμβα” για Λάρισα & Πανσερραϊκό

“Βόμβα” για Λάρισα & Πανσερραϊκό

0
bala
Dodekanisos
Διάταξη-«βόμβα» ανατρέπει την παραμονή Λάρισας και Πανσερραϊκου. Η πλήρης άγνοια κανονιστικών θεμάτων και κειμένων νομικών διατάξεων εκ μέρους της Super League τινάζει στον αέρα την παραμονή της Λάρισας και Πανσερραϊκού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ίδια στιγμή που οι δύο ΠΑΕ, ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη και Πέτρου Θεοδωρίδη, αντιστοίχως, προετοιμάζουν έγγραφα αδειοδότησης προς έγκριση για να παραμείνουν οι εταιρίες τους στην Super League στις θέσεις των υποβιβασμένων ΠΑΕ Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου) , ο ΚΑΠ της ΕΠΟ και οι διατάξεις του Ν. 2725/99 (με συντάκτη τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Φούρα) δίνουν εισιτήριο ανόδου σε δύο επιπλέον σωματεία της football league . Αν, μάλιστα, η σημερινή βαθμολογία των πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει βαθμολογίας ήταν οριστική, τότε στην ανώτερη κατηγορία θα προβιβάζονταν ο πρωτοπόρος ΟΦΗ και μαζί του ο δεύτερος στην ειδική βαθμολογία Λεβαδειακός, καθώς και η Δόξα Δράμας που κατέχει την τρίτη θέση. 
Οι διατάξεις του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) είναι σαφείς, προέρχονται από την ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από κανένα  θεσμικό όργανο ή, Ένωση της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την γενική αρχή των διατάξεων : «ομάδες που έχουν υποβιβαστεί είτε βάσει προκήρυξης, είτε άλλης απόφασης, αναπληρώνονται από ισάριθμες ομάδες προερχόμενες από την ΑΜΕΣΩΣ κατώτερη κατηγορία».
Το κανονιστικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και, όπως όλα δείχνουν, οι πανηγυρισμοί για Πανσερραϊκό και Λάρισα δεν θα διαρκέσουν για πολύ. Αναλυτικά:

Άρθρο 4 παράγραφος 2
Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 περ. α’, σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 4 περ. β’ του άρθρου 27 του παρόντος Κανονισμού.

Άρθρο 7 παράγραφος 3α)
Για να συμμετάσχει μία ομάδα σε πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφό της, μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, την ανεπιφύλακτη αποδοχή της των όρων της προκήρυξης (δήλωση συμμετοχής), διαφορετικά αποκλείεται του πρωταθλήματος με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής και την θέση της καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας, σύμφωνα, με τη διάταξη της παρ. 4 β του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 7 παράγραφος 3β)
Η ομάδα που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Άρθρο 27 παράγραφος 4.β)
Οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε βάσει της προκήρυξης είτε βάσει άλλης απόφασης, δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση, για την περίοδο που υποβιβάστηκαν. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στης αμέσως κατώτερη κατηγορία, νοείται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού.

Στην περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε κατηγορία ή προαγωγής στην αμέσως ανώτερη κατηγορία περισσοτέρων ομάδων απ’ αυτές που προβλέπονται από τη σχετική διάταξη, οι προαγόμενες ομάδες προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης βαθμολογίας και με σειρά κατάταξής τους.

πηγή : zoygla.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments