Αρχική Videos “Βολές” Λαβρόφ κατά Γκουτέρες για μεροληψία κατά της Ουκρανίας

“Βολές” Λαβρόφ κατά Γκουτέρες για μεροληψία κατά της Ουκρανίας

0

Τον προβληματισμό του για τη στάση που κρατάει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στον Ουκρανικό πόλεμο, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός  Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν.

Όπως είπε «ο Γκουτέρες δεν κρατάει ουδέτερη θέση σε ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία. Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο Κίεβο συνέδεσε την επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά με την αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζιε»

Υπενθύμισε ότι κανείς δεν μιλά για αποστρατικοποίηση, εκτός από την ουκρανική πλευρά. Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ  Ραφαέλ Γκρόσι προωθεί την ιδέα να ανακηρυχθεί ζώνη πυρηνικής ασφάλειας εδώ και αρκετούς μήνες. Η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας ήταν κοντά, η Ρωσία ήταν έτοιμη να την υποστηρίξει, αλλά η Ουκρανία μπλόκαρε την πρωτοβουλία, συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών. Το Κίεβο «απλώς θέτει προκαταρκτικούς όρους σχετικά με τους αιχμαλώτους πολέμου και την αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya».

«Λυπάμαι πολύ που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στην πραγματικότητα, υπέγραψε σύμφωνα με τις μονομερείς απαιτήσεις της Ουκρανίας, αν και, φυσικά, σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, ως διεθνής αξιωματούχος, πρέπει να έχει μια ουδέτερη θέση. Επιπλέον, ο Γκουτέρες και η γραμματεία του απέχουν από το να δηλώσουν την ανάγκη για αμερόληπτη έρευνα για τις εκρήξεις στο Nord Stream», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments