Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Βήμα τίτλου για την ΑΕ Κύπρου

Βήμα τίτλου για την ΑΕ Κύπρου

0
Dodekanisos

Παράπονα από την διαιτησία του Γιαννουκά έχει ο Εθνικός Αρχίπολης

Αποφασιστικό βήμα για να κατακτήσει την 1η θέση και παράλληλα την απευθείας άνοδο στην Α’ Κατηγορία έκανε η ΑΕ Κύπρου. Η ομάδα του Δημήτρη Σαλπιγκτίδη επικράτησε με 2 – 1 του Εθνικού στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων χάρις σε ένα τέρμα το οποίο πέτυχε ο Χωρίτης στις καθυστερήσεις.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα σφραγίσει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη και μετά από αντεπίθεση κατάφεραν να σκοράρουν το πιο κρίσιμο ίσως γκολ του φετινού πρωταθλήματος. Είναι μια φάση πάντως που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν πως στο ξεκίνημα της υπήρχε φάουλ που έκανε ο Αμπελάς πάνω στον Φιάμπολη με τον διαιτητή Τάσο Γιαννουκά να αφήνει πάντως τον αγώνα να εξελιχθεί θεωρώντας ότι δεν έγινε κάτι αντικανονικό.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ήταν από πολύ μέτριο έως και κακό στο μεγαλύτερο του διάστημα. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη ενώ δεν υπήρχαν και οι πολλές κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 6’ ο Λυριστής έκανε ένα σουτ όμως ο Τύρελης απόκρουσε τη μπάλα
Στο 16’ ο Νίκας επιχείρησε το σουτ με καλές προϋποθέσεις όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι και κατέληξε άουτ
Στο 22’ από γύρισμα του Ροδίτη, ο Νίκας έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 34’ ο Μπιγκό μάρκαρε τον Ροδίτη μέσα στην περιοχή και σε πλάγια θέση με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι και να δείχνει και την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Εθνικού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Νίκας και έκανε το 1 – 0.
Στο 62’ ο Νικολής εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Τύρελης απόκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Στο 86’ από κόρνερ του Μπιγκό, ο Τύρελης έδιωξε με γροθιές αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στην πλάτη του Χατζηγεωργίου και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1 – 1.
Στο 92’ μετά από αντεπίθεση, ο Ροδίτης σέντραρε στο πίσω δοκάρι στον Χωρίτη ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να «γράψει» το τελικό 2 – 1 και να χαρίσει έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γιαννουκάς (Κοκμότος, Σταυρούλιας) από τον οποίο έμεινε παραπονούμενος ο Εθνικός

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΑΕ ΚΥΠΡΟΥ: Τύρελης, Τζεμανάκης, Στόϊος, Χωρίτης, Συμεωνίδης, Βασιλείου, Αμπελάς, Ροδίτης (94’ Κονίδης), Νίκας (85’ Καραγιάννης), Τριπολίτης (69’ Τριανταφύλλου), Πρέτσι (83’ Γουλόπουλος)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σκυλάς, Τσακίρης, Καρίκης, Πάλλας, Χατζηγεωργίου, Μπιγκό, Τσοπανάκης, Νικολής, Νικολής, Φλεβάρης, Φιάμπολης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments