Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Β.Νικολίτσης,πρόεδρος Τ.Κ. Φανών:Πρέπει να συμβάλλουν όλοι για να έχουμε ένα καθαρό χωριό

Β.Νικολίτσης,πρόεδρος Τ.Κ. Φανών:Πρέπει να συμβάλλουν όλοι για να έχουμε ένα καθαρό χωριό

0
Dodekanisos

Ως προς την καλύτερη λειτουργία του χωριού, πρέπει να  συμβάλλουν ενεργά και οι ίδιοι οι πολίτες, τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών, Βασίλης Νικολίτσης.

«Για να έχουμε ένα καθαρό χωριό δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες του προέδρου, του τοπικού συμβουλίου και των εργατών. Πρέπει να συμβάλουν όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς.

Είναι ντροπή έξω από κάθε σπίτι να μην είναι καθαρά, να μην έχουν απομακρυνθεί τα χόρτα. Πρέπει επίσης και οι κάτοικοι να αφιερώσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους για να είναι το χωριό τους καλύτερο» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Νικολίτσης.

«Οι αυλές πρέπει να πλένονται μόνο κάθε Τετάρτη και Σάββατο και έπειτα από ένα καλό σκούπισμα ώστε να καταναλώνεται το λιγότερο δυνατό νερό. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, θα πρέπει να βγάζετε τα σκουπίδια σας και βέβαια μέσα στον κάδο. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να βγάζετε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, διότι την Παρασκευή περνάει το ανοιχτό αυτοκίνητο του δήμου«.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με το νερό, ο κ. Νικολίτσης, επισημαίνει πως πρέπει να το σεβόμαστε όλοι. «Πρέπει να επιβληθεί ένα ωράριο χρήσης του νερού προς τους αγρότες, ώστε να μην έχει πρόβλημα κανένας εκ των κατοίκων. Πρέπει όλοι να έχουν νερό«.

Τέλος, ο πρόεδρος  επισήμανε πως «πρέπει οι κάτοικοι να καθαρίζουν τα χωράφια τους και τα οικόπεδά τους, για την αποφυγή πρόκλησης φωτιάς και οι ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών δεν πρέπει να τα αφήνουν να γίνονται εστίες μόλυνσης».

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments