Αρχική Επικαιρότητα Τραβάνε το σχοινί, σχέδιο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Τραβάνε το σχοινί, σχέδιο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

0
Dodekanisos

Φανερά αποφασισμένη να …εμβολιάσει όλη την Ελλάδα είναι η κυβέρνηση η οποία …τραβάει και άλλο το σχοινί. Όπως φαίνεται οι υγειονομικοί υπάλληλοι ήταν μόνο η αρχή σε ότι αφορά την υποχρέωση εμβολιασμού. Και αυτό διότι αρκετοί θεωρούν δεδομένο ότι θα μπουν στην λίστα και άλλες δραστηριότητες. Οι ένστολοι θεωρούνται μια κατηγορία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Όπως και οι υπάλληλοι του Δημοσίου. Αυτοί τουλάχιστον που έχουν άμεση επαφή με το κοινό. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ψάχνουν να βρουν τους τρόπους με τους οποίους θα τις περάσουν.

Σημείο κλειδί για αυτή την επέκταση, θα είναι αν λόγω των υποχρεωτικών τεστ αυξηθούν οι εμβολιασμοί το επόμενο διάστημα. Αν δηλαδή ορισμένοι «λυγίσουν» από την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος και αναγκαστούν να εμβολιαστούν. Αν το ποσοστό εμβολιασμών αυξηθεί δραματικά το επόμενο διάστημα, τότε ίσως να μην προχωρήσει κανένα σχέδιο για επέκταση υποχρεωτικοτήτων. Αν όμως τα νούμερα παραμείνουν χαμηλά, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του pronews ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό και είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες διασωλήνωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στο πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Θα κόψει τη σύνταξη στους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση; Πως ακριβώς θα τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν χωρίς να καταπατήσει ακόμα και το τελευταίο τους συνταγματικό δικαίωμα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments