Αρχική Επικαιρότητα Έως 80 ευρώ η μείωση μισθού για τους ανεμβολίαστους!

Έως 80 ευρώ η μείωση μισθού για τους ανεμβολίαστους!

0
Dodekanisos

Έως και 80 ευρώ θα είναι η μείωση μισθού που θα αντιμετωπίσουν οι ανεμβόλιαστοι εργαζόμενοι από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε rapid test το οποίο κοστίζει 10 ευρώ. Το κόστος θα βαραίνει τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση έχει διαχωρίσει δυο κατηγορίες ανεμβολίαστων εργαζόμενων. Τους εκπαιδευτικούς, όσους εργάζονται στον τουρισμό, την εστίαση και τις τηλεοπτικές παραγωγές και όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.

Η πρώτη κατηγορία υποχρεούται να κάνει δυο rapid test την εβδομάδα (δηλαδή συνολικά 80 ευρώ το μήνα). Και η δεύτερη ένα την εβδομάδα, δηλαδή 40 ευρώ το μήνα. Όπως έγινε γνωστό, οι εργοδότες υποχρεούνται να μην αφήσουν κάποιον να δουλέψει αν δεν έχει κάνει το test! Τα πρόστιμα για τους εργοδότες κυμαίνονται από 300 έως 1500 ευρώ και για τον εργαζόμενο 300 ευρώ.

Με λίγα λόγια, τα πράγματα ζορίζουν και άλλο για τους ανεμβολίαστους σε μερικές ημέρες. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το …πάει στα άκρα προκειμένου να πιάσει τα ποσοστά εμβολιασμού που θέλει. Η στάση της όμως αυτή έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα δυσφορίας από μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού πληθυσμού που διαμαρτύρεται έντονα. Και όπως φαίνεται οι αντιδράσεις γίνονται ολοένα και περισσότερες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments