«Το ψηφιακό πορτοφόλι είναι φυλακή και προσβολή της Δημοκρατίας!»

0
Dodekanisos

Πριν από την πρόσφατη ψηφοφορία σχετικά με την ενημέρωση του ευρωπαϊκού πλαισίου ψηφιακής ταυτότητας, ένας μικρός αριθμός ευρωβουλευτών τάχθηκε κατά της υιοθέτησης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Το χαρακτήρισε μάλιστα «προσβολή της δημοκρατίας» και κάτι το οποίο οδηγεί σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης κινέζικου τύπου. Ο κανονισμός εγκρίθηκε πριν από λίγο καιρό, με την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών να χαιρετίζουν το ευρωπαϊκό πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας ως ένα ασφαλές και βολικό ψηφιακό εργαλείο για όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

‘Ένας από τους λίγους Ευρωβουλευτές που αντιτάχθηκαν σθεναρά, ήταν ο Ο Βέλγος Gerolf Annemans ο οποίος προειδοποίησε ότι το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ θα μπορούσε να γίνει φυλακή ή λουρί για τον έλεγχο όλης της κοινωνίας:

«Κύριε Πρόεδρε, συνάδελφοι, σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να λάβουμε μια απόφαση που θα έχει βαθιές συνέπειες για τις ελευθερίες των ευρωπαίων πολιτών και για την ιδιωτική τους ζωή στο μέλλον.  Η νομοθεσία που προτείνεται εδώ για μια ψηφιακή ταυτότητα για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβει μια επικίνδυνη, ακόμη και απαίσια ατζέντα».

«Η ιδέα ενός ψηφιακού πορτοφολιού ουσιαστικά βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας. Είτε είναι Big Brother είτε Brave New World: Θα το αφήσω ανοιχτό. Είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία καταγράφεται κάθε συναλλαγή, κάθε κίνηση, κάθε αλληλεπίδραση . Μια ήπειρος όπου οι ελευθερίες των πολιτών μπορούν να εξαρτηθούν από ένα ψηφιακό πράσινο φως. Αυτό δεν θα είναι μια άνεση, αλλά ένα λουρί. Όχι πορτοφόλι, αλλά φυλακή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments