Αρχική Videos “Το πλήρες εμπάργκο στη Ρωσική ενέργεια θα έχει καταστροφικές συνέπειες”

“Το πλήρες εμπάργκο στη Ρωσική ενέργεια θα έχει καταστροφικές συνέπειες”

0

Η άμεση απαγόρευση των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία θα πυροδοτήσει οικονομική ύφεση στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Μιλώντας στην Bundestag, ο Scholz είπε ότι η Γερμανία θα τερματίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία σε εύθετο χρόνο, αλλά η διακοπή όλων των σχέσεων τώρα θα έπληττε τη γερμανική οικονομία.

«Θα τερματίσουμε αυτήν την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο όσο πιο γρήγορα μπορούμε, αλλά να το κάνουμε αυτό από τη μια μέρα στην άλλη θα σήμαινε ότι θα βυθίσουμε τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη σε ύφεση», είπε ο καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα κινδύνευαν, ολόκληρες βιομηχανίες θα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού».

«Η αλήθεια είναι ότι οι κυρώσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί πλήττουν επίσης πολλούς πολίτες σκληρά, και όχι μόνο στην αντλία βενζίνης», συνέχισε ο Scholz, υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις «δεν πρέπει να πλήξουν τις ευρωπαϊκές χώρες περισσότερο από τη ρωσική ηγεσία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments