«Το ΝΑΤΟ μας φέρνει πιο κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο!»

0
Dodekanisos

Η ρητορική του ΝΑΤΟ σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε στο TASS ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο σε συνέντευξή του στο TASS .

«Σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι πράξεις αλλά τα λόγια που έχουν τεράστια σημασία. Επομένως, όταν πρόκειται για δηλώσεις σχετικά με τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εκ μέρους ορισμένων κρατών μελών του ΝΑΤΟ, είναι πραγματικά επικίνδυνο, γιατί εμείς δεν θέλουμε να δούμε την απειλή, τον τρομακτικό κίνδυνο ενός Παγκοσμίου Πολέμου να πλησιάζει», είπε ο Szijjarto.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη επιμένει σε άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Ξέρετε, η θέση μας είναι πραγματικά σαφής όταν πρόκειται για τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο”, σημείωσε. Σύμφωνα με τον Szijjarto, η Δύση συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο, έτσι ώστε η Ρωσία να μην «κερδίζει μεγάλα».

«Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις σε κάθε περίπτωση. Έτσι, εάν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις, το ερώτημά μας είναι – γιατί όχι νωρίτερα από αργότερα», είπε ο Σζιγιάρτο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments