«Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Η πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν είναι καλά προετοιμασμένη και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να λάβει τέτοιες αποφάσεις, δήλωσε η πρωθυπουργός της Λετονίας Evika Silina (Εβίκα Σιλίνια).

«Σε ό,τι αφορά τα στρατεύματα, δεν νομίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, γιατί η συζήτηση για αυτό δεν έχει ακόμη ωριμάσει. Μιλώντας για την αποστολή στρατευμάτων, νομίζω ότι εμείς στο ΝΑΤΟ δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό », είπε η Σιλίνα κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου , ο Μακρόν είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και, αν και δεν είχε επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με αυτό, τίποτα δεν μπορούσε να αποκλειστεί. Οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Γερμανίας, έσπευσαν να απορρίψουν τέτοια σχέδια . Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε καμία πρόθεση να στείλει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις του Μακρόν και ότι ορισμένες από τις χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση του Παρισιού για την Ουκρανία είχαν μια « σοφή εκτίμηση » των πιθανών κινδύνων εμπλοκής σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments