«Το μέλλον της ΕΕ δεν μπορεί παρά να είναι ζοφερό»

0
Dodekanisos

Ζοφερό «βλέπει» το άμεσο μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Και αυτό όπως είπε «λόγω του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία. Τα σχόλια του έγιναν κατά την διάρκεια μιας διάσκεψης της κοινοβουλευτικής παράταξης Fidesz. Ο ίδιος, είναι γνωστό ότι έχει επικρίνει σφόδρα τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει αντιταχθεί στη χρηματοδότηση της σύγκρουσης του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας. Προέβλεψε μια σημαντική νίκη για τα συντηρητικά κόμματα στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο.

«Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει. Το βάρος της Ευρώπης θα γίνει βαρύτερο, επειδή η οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία θα μειωθεί λόγω των διαφωνιών στις ΗΠΑ εν μέσω των προεδρικών εκλογών», είπε στη διάσκεψη, σύμφωνα με Ουγγρική εφημερίδα.

«Η υποστήριξη των Ουκρανών έχει τεράστιο πολιτικό τίμημα. Οι αγρότες επαναστατούν σε όλη την Ευρώπη και σχεδόν κανείς δεν πιστεύει στη νίκη των Ουκρανών», πρόσθεσε ο Όρμπαν. Μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή στην πολιτική από τις Βρυξέλλες μετά τις εκλογές και η Ουάσιγκτον θα μπορούσε επίσης να αλλάξει την πορεία της μετά τις προεδρικές εκλογές αργότερα αυτό το έτος, πρότεινε.

Η πρόβλεψη του Όρμπαν σχετικά με την έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία φαίνεται να συνάδει με τις απόψεις πολιτών 12 κρατών μελών της ΕΕ που ρωτήθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR). Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι μόνο το 10% των ερωτηθέντων πίστευε ότι η Ουκρανία θα κέρδιζε τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Διπλάσιοι πίστευαν ότι η Ρωσία θα επικρατούσε, ενώ το 37% είπε ότι μια συμβιβαστική διευθέτηση ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments