«Ναι, είναι πιθανό να φθάσουμε και ως το Κίεβο!»

0
Dodekanisos

Είναι πιθανό ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία θα πρέπει να φτάσει μέχρι το Κίεβο». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ , σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει». Ο Μεντβέντεφ παραδέχτηκε την πιθανότητα ότι ο εθνικός στρατός θα πρέπει να φτάσει στο Κίεβο «αν όχι τώρα, τότε σε κάποιο χρόνο, ίσως σε άλλο στάδιο της σύγκρουσης».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στην πραγματικότητα, για το Κίεβο είναι «μια ρωσική πόλη» από την οποία προέρχεται «μια διεθνής απειλή για την ύπαρξη της Ρωσίας».

«Αν και το Κίεβο έχει ρωσικές ρίζες, διοικείται από μια διεθνή ταξιαρχία αντιπάλων της Ρωσίας με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όλοι όσοι επιτελούν τα καθήκοντά τους είναι μαριονέτες που δεν έχουν συνείδηση, φόβο για το μέλλον της χώρας τους, δεν έχουν ευκαιρίες. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται στο εξωτερικό, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι αρκετά προφανές. Επομένως, ναι, μπορεί να φτάσουμε στο Κίεβο», εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία «έχει πιθανότητες, αν και όχι πολύ μεγάλες», να μείνει ως ανεξάρτητο κράτος όταν ολοκληρωθεί ηεπιχείρηση.
«Τι θα απομείνει από αυτόν τον εδαφικό σχηματισμό – δεν μπορώ να τον ονομάσω χώρα τώρα – δεν ξέρω, ίσως η Περιφέρεια Lemberg με κέντρο την πόλη Lemberg. Αλλά αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτική. Και σε αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να παίξουν ρόλο μόνο οι ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο τα στρατεύματα, αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτά τα εδάφη», κατέληξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments