Αρχική Videos Το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου εξετάζει η ΕΕ!

Το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου εξετάζει η ΕΕ!

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης τεχνολογιών που περιλαμβάνουν μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις σε φυσικά φαινόμενα όπως οι ακτίνες του ήλιου ή η ατμόσφαιρα, ως μέρος της νέας στρατηγικής της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο προσχέδιο εγγράφου που θα μπορούσε να δημοσιευθεί αργότερα.

Το έγγραφο που φέρεται να έχουν συντάξει οι Βρυξέλλες, στοχεύει να αξιολογήσει τις συνέπειες της επιταχυνόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως η έλλειψη νερού ή τροφίμων, και πώς αυτό θα επηρεάσει νέες συγκρούσεις ή κύματα μαζικής μετανάστευσης, σύμφωνα με το Bloomberg. Θα περιλαμβάνει επίσης αξιολόγηση των δυνατοτήτων μελέτης τεχνολογιών ανασχεδιασμού της ατμόσφαιρας και των κινδύνων που συνδέονται με αυτές.

Τα έργα που εξετάζουν οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να κυμαίνονται από την εκτροπή των ακτίνων του ήλιου ή το μπλοκάρισμα από το να φτάσουν στην επιφάνεια της Γης έως την αλλαγή των καιρικών μοτίβων, σημείωσε το Bloomberg. Η ΕΕ επιθυμεί διεθνείς συζητήσεις για αυτό το θέμα, καθώς και πιθανή θέσπιση κανόνων σε αυτόν τον τομέα.

«Η ΕΕ θα υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική αξιολόγηση των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων των κλιματικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας», αναφέρει το έγγραφο. Το Bloomberg αναφέρει ότι τέτοιες τεχνολογίες «εισάγουν νέους κινδύνους για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα, ενώ θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις ανισορροπίες ισχύος μεταξύ των εθνών, να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και να εγείρουν μυριάδες ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments