Το AfD προκάλεσε πανικό σε Γαλλίδα υπουργό

0
Dodekanisos

Ε Επίθεση» στο Γερμανικό Εθνικιστικό, συντηρητικό κόμμα AfD εξαπέλυσε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, Λοράνς Μπουν με αφορμή το γεγονός ότι το Γερμανικό κόμμα χαρακτήρισε «αποτυχία» την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μπουν επεσήμανε μάλιστα πως το συγκεκριμένο κόμμα «βασίζεται στο μίσος και θέλει να καταστρέψει αυτό που ήδη υπάρχει»
Τα μέλη του κόμματος Alternative für Deutschland  (AfD) της Γερμανίας συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών Σαββατοκύριακων για να υιοθετήσουν μια κοινή πολιτική πλατφόρμα ενόψει των ευρωεκλογών του 2024.

Επέκρινε επίσης τη «φιλορωσική» στάση του κόμματος: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να λιμοκτονήσει τις αφρικανικές χώρες για να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο και η υποστήριξη του Κρεμλίνου εκ μέρους του AfD είναι ανησυχητική», είπε, προσθέτοντας ότι το κόμμα αποτελεί «κίνδυνο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα».

To Γερμανικό κόμμα έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ως απάντηση στην στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτή η θέση έχει απήχηση και στο Γαλλικό συντηρητικό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» (RN) , το οποίο μάλιστα κατηγορήθηκε ότι έχει «ειδικές σχέσεις» με τη Ρωσία σε έκθεση του γαλλικού κοινοβουλίου τον Ιούνιο.

Οι ευρωβουλευτές του AfD είναι μέλη της ομάδας Identity & Democracy (ID) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, αλλά το κόμμα στο σύνολό του δεν ήταν ποτέ επίσημο μέλος. Το συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα επισημοποιήσει η συμμετοχή του ενόψει του 2024.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments